16 найказковіших селищ світу (фото)

16 найказковіших селищ світу (фото)

У кожного з нас є свої уявлення про те, що таке село і сільський відпочинок. Однак такі поселення по всьому світу дуже сильно різняться, і в той самий час у них є щось спільне: чисте повітря, невелика кількість жителів і невеликий затишний простір.




Ми зробили добірку з 16 незвичайних і дивних селищ, які підкорять ваше серце і стануть родзинкою будь-якої подорожі.


1. Гальштат, Австрія

(Hallstatt, Austria)

© depositphotos

Яскраві, немов іграшкові будиночки, що притулилися в кілька ярусів на схилі гори, блакитне озеро з лебедями, Альпи, які відображаються в дзеркальній водній гладі, – все це справляє враження казки.



Населення Гальштата не перевищує 1 000 осіб. А місце розташування унікальне: на вузькій смужці землі між величними альпійськими горами і озером Хальштаттерзее.

2. Симіан-ла-Ротонда, Прованс, Франція

(Simiane-La-Rotonde Village in Provence, France)

© depositphotos

Блакитне небо, лавандові поля, альпійські гори, середземноморська кухня і чарівність Провансу – що ще потрібно, щоб відпочити душею? Одна з визначних пам’яток цього містечка – замок Агу (Château des Agoult), побудований в XII столітті. 12-кутна пірамідальна ротонда замку дала ім’я місту. Там проводяться літні фестивалі античної музики.

3. Райдужне село, Тайчжун, Тайвань

(Rainbow Village, Taichung, Taiwan)

На одній з околиць міста Тайчжун було військове поселення, яке згодом покинули майже всі його мешканці. Влада вирішила знести будинки, а 86-річний ветеран війни, щоб врятувати свій двір від знесення, розфарбував стіни будинків різними персонажами і візерунками. Сьогодні це одна з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам’яток Тайваню.

4. Марсашлокк, Мальта

(Marsaxlokk, Malta)

© depositphotos

Марсашлокк – колоритне рибальське селище на Мальті. Штормів у гавані не буває, тому будинки з жовтого пісковика розташувалися впритул до води, залишивши лише смугу для проїжджої частини і пішохідної набережної. Населення Марсашлокк всього близько 3 000 чоловік. Більшість чоловіків займається риболовлею так само, як свого часу їхні батьки, діди та прадіди.

5. Плаваючі острови Урос, Болівія і Перу

(Floating Islands of Lake Titicac, Bolivia, Perú)

© depositphotos

На кордоні Перу і Болівії на озері Тітікака живе плем’я уру, яке займає 42 плаваючих острови на озері. Ці острови будують самі уру з тростини. З цього ж матеріалу жителі роблять човни, на яких вирушають за рибою. Незважаючи на віддаленість від цивілізації, на очеретяних островах можна помітити сонячні панелі, які дозволяють місцевим жителям дивитися телевізор.

6. Альберобелло, Італія

(Alberobello, Italia)

© eastnews

Альберобелло знаменитий завдяки комплексу з 1 400 будинків-Труллі, визнаних ЮНЕСКО частиною історичної і гуманітарної спадщини. Труллі – житлові селянські будинки з вапняку – є унікальними прикладами будівель із стінами сухої кладки (без розчину). Свою назву вони беруть від латинського слова trulla, що означає купол.

7. Монсанто, Португалія

(Monsanto, Portugal)

© depositphotos

Невелике селище Монсанто носить горду назву «самого португальського села Португалії». Місцева приказка «У Монсанто ніколи не знаєш, народжується камінь з дому або будинок з каменю» дуже точно відображає своєрідність місцевої архітектури. Валуни служать стінами і дахами деяких будинків.

Маленькі будиночки з червоними черепичними дахами сховалися під величезними гранітними валунами, а вузькі вулички ніби вирізав з каменю велетень.

8. Учхисар, Туреччина

(Uchisar, Turkey)

© flickr / yk poon

Учхисар являє собою одну з найбільш густонаселених сіл даного району. Велика частина населення, звичайно, живе в сучасному селі, розбитому поблизу знаменитих скель, але житлові приміщення є і в самих скелях.

Це єдине у своєму роді скельне поселення з вежами і шпилями з білого туфу, розташованими навколо центрального піку. З вершини скелі відкривається розкішний вид на всю долину.

9. Рисові тераси Лунцзі, Китай

(Longji Rice Terraces, Chinese)

© depositphotos

Рисові тераси в Лунцзі вважаються одними з найкрасивіших у Китаї. У народі їх називають терасами Хребта Дракона, знаходяться вони навколо мальовничого села Піньо Ан (Ping An). Тераси є плодом багаторічної праці, вони існують мало не з XII століття і побудовані на схилі гір висотою до 1 100 метрів. Селяни, які їх будували, дбали про своє виживання в гірських районах, і це було їхньою єдиною можливістю прогодувати сім’ю.

10. Паріанган, Індонезія

(Pariangan, Indonesia)

Діючий вулкан Мерапі, який піднімається над цим селищем на Західній Суматрі, – одне з головних природних надбань країни. Паріанган вважається найстарішим селищем народу мінангкабау, тому допитливому туристу вдасться багато чого довідатися про культуру та звичаї корінного населення.

Тут збереглися чарівні гострі традиційні будиночки, серед яких 300-річна споруда з плетеними стінами з ротанга, а також прекрасна мечеть XIX століття.

11. Куа Ван, В’єтнам

(Fishing Village Cua Van, Vietnam)

© depositphotos

Куа Ван – мальовниче рибальське селище в бухті Халонг. Це одне з найбільших рибальських плавучих селищ, розташоване прямо на водній гладі. Дістатися туди можна на веслових човнах і побачити місцевих жителів, що займаються видобутком всіляких дарів Південно-Китайського моря. Живуть місцеві жителі в різнокольорових будинках-плотах, школа також розташована в одному з плаваючих будиночків.

12. «Голландська Венеція», Гітхорн, Нідерланди

(Giethoorn, the Dutch Venice, Nederland)

© depositphotos

Гітхорн – одне з найкрасивіших селищ у Нідерландах, його також часто називають «Голландською Венецією», адже воно розташувалася на водних каналах загальною протяжністю близько 7,5 км. Поселення було засновано ще в 1230 році. Для пересування по селищу є велосипедна доріжка і численні водні канали. Основним транспортом є веслові човни і катери на електричних двигунах. Будинки розташовані на острівцях і з’єднані дерев’яними мостами (по всьому селищу їх більше 50 штук).

13. Бібурі, Великобританія

(Bibury, England)

© depositphotos

Бібурі вважається одним з найкрасивіших, наймальовничіших і найстаріших сіл Англії – перша згадка про нього відноситься до XI століття. Здається, що час тут зупинився – старовинні будиночки, прекрасна природа і навіть громадський транспорт не їздить щоб нічого не порушувало первозданної краси. У село їдуть за натхненням поети і художники, а також кінематографісти – тут знімався «Щоденник Бріджит Джонс» і фільми про місіс Марпл з розповідей Агати Крісті.

14. Рейні, Норвегія

(Reine Lofoten, Norway)

© depositphotos

Рейні – рибальське селище, що дивує сюрреалістичністю пейзажів. Симпатичні будиночки, всього близько 350 жителів.

Рейні починає свою історію з 1743 року. Компактне селище розташоване під горами навколо фьорда. Ідилічне село, яке немов зійшла з листівки, щороку приваблює тисячі туристів, що стікаються з усього світу, щоб помилуватися на природні красоти.

15. Селище Гасадалур, Фарерські острови, Данія

(Faroe Islands, the Village of Gásadalur, Danmark)

Селище Гасадалур знаходиться у неймовірно красивій долині між найвищими кручами острова Вагар, що входить до складу Фарерского архіпелагу. Населення селища в 2002 році становило всього лише 16 осіб. На той момент потрапити до цього села було дуже важко і займало дуже-дуже багато часу. У 2004 році був побудований спеціальний тунель, щоб спростити переміщення людей із села, і відтоді тут почали з’являтися туристи.

16. Сан-Джиминьяно, Тоскана, Італія

(San Gimignano, Toscana, Italia)

© depositphotos

Сан-Джиминьяно було засноване як невелике селище у III столітті до н. е. етрусками. Маленьке село перетворилося на місто тільки в X столітті н. е. Сьогодні Сан-Джиминьяно – зовсім невелике містечко, пройняте духом Середньовіччя і відоме своїми вежами. У Середньовіччі налічувалося 72 вежі-будинки, зараз залишилося лише 14.

Місцеві жителі вважають, що Сан-Джиминьяно є серцем Тоскани і всієї Італії.

Источник

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий