9 чоловічих особливостей, які кажуть, що він буде прекрасним чоловіком

9 чоловічих особливостей, які кажуть, що він буде прекрасним чоловіком

Яким ви уявляєте ідеального чоловіка? Не сумніваємося, що в список можна внести безліч позитивних якостей, які хотілося б бачити в партнері. У цій статті ми розібралися, наскільки жіночі уявлення про ідеального супутника життя відповідають реальним фактам, які доведені вченими.




Для цього ми зібрали основні дослідження про шлюб і розповідаємо вам, яким має бути ідеальний партнер, на думку фахівців.


1. Розум. Розумні чоловіки рідше зраджують і більше заробляють

Немає нічого дивного в тому, що одні люди розумніші за інших. Але, на думку фінських учених, для міцного і щасливого шлюбу варто вибирати більш розумних чоловіків, тому що вони з більшою ймовірністю не зрадять своїм дружинам. До того ж розумні чоловіки, зазвичай, заробляють більше, ніж менш кмітливі.



До таких висновків учені прийшли в рамках дослідження, в якому вони вивчили 200 тисяч фінських чоловіків у віці від 18 до 45 років. Фахівці врахували багато показників, але саме рівень інтелекту, на їх думку, робить сильний вплив на те, чи складеться шлюб.

2. Фізична форма. Важлива лише різниця між вагою чоловіка і дружини

Вчені з Університету Теннессі прийшли до висновку, що чоловіки і жінки задоволені відносинами в шлюбі сильніше, коли жінка в парі більш струнка, ніж чоловік. При цьому вона може бути далека від модельної статури. Важлива лише різниця між вагою чоловіка і дружини.

Фахівці попереджають, що на рівень щастя людей у шлюбі впливають сотні факторів, і вага лише один з них. Але їх дослідження показує, що жінкам не потрібно гнатися за міфічним ідеалом краси і постійно худнути, щоб знайти партнера і побудувати з ним щасливі стосунки.

3. Почуття гумору. Смішно має бути вам, а не всім

Яким би чарівним не був чоловік, більшість жінок навіть підсвідомо ставлять почуття гумору вище зовнішності.

Вчені Крістофер Уілбур і Лорн Кемпбелл у своєму дослідженні довели, що жінки в анкетах на сайтах знайомств частіше враховують такий критерій, як почуття гумору, ніж приваблива зовнішність. На їхню думку, дівчата пов’язують вміння жартувати з інтелектом. А це додає хлопцям ще кілька очок в їх очах.

Тим не менш почуття гумору — досить специфічна властивість. Вам можуть подобатися одні жарти і зовсім не подобатися інші. Тому важливим компонентом хорошого шлюбу є подібне відчуття гумору. Нехай він не збирає повні зали на стендап-шоу, головне, що смішно саме вам.

4. Емоції. Він не приховує під маскою мужності і спокою

Багато жінок хочуть, щоб поруч з ними був сильний і мужній чоловік, який ніколи не дає слабину. Але насправді виявляється, що емоційність чоловіка дуже важлива для щасливого шлюбу.

Так, професор психології Джон Готтман протягом 12 років спостерігав за 130 гетеросексуальними парами. В результаті він встановив, що чоловіки, які вміють слухати і чути своїх дружин, розуміють їхні емоції і можуть проявляти емоційність у відповідь, мають більш щасливі шлюби і в цілому менш схильні до розлучення.

5. Підтримка. В радості важливіша, ніж в горі

Доктор філософії, професор психології Каліфорнійського університету Шеллі Гейбл в результаті свого дослідження встановила, що для партнера підтримка після успіхів важливіша, ніж підтримка після поразок.

Саме тому чоловік, який вміє щиро радіти за свою дружину навіть в ситуаціях, коли її успіх не колосальний, буде сильніше задоволений стосунками в шлюбі, ніж той чоловік, який вміло підтримує лише в складній ситуації. Жінка також буде задоволена стосунками з таким партнером.

6. Робота. Він хоче, щоб ви працювали і росли як спеціаліст

У той час як фемінізм активно крокує  світом, багато чоловіків до цих пір упевнені, що жінка — це в першу чергу дружина і домогосподарка. У дослідженні, опублікованому в 2005 році, говориться, що чоловіки стають вирішальним чинником у 2/3 випадків, коли жінка перестає працювати.

Але, незважаючи на це, кількість жінок, які хочуть бути хорошою матір’ю і висококласним фахівцем одночасно, зростає щодня. Саме тому гендерна рівність у шлюбі так важлива. Результати дослідження показали, що працюючі жінки, прагнення яких підтримуються чоловіками, щасливіші. А значить, ймовірність розлучення зменшується.

7. Гроші. Він не прагне заробити всі гроші світу

Часто жінки хочуть, щоб поруч з ними був заможний чоловік, який вміє робити гроші чи не з повітря. При цьому жінка і сама може бути фінансово успішною. Але дослідники з Університету Брігама Янга вивчили 1,7 тисячі пар і встановили, що пари, у яких гроші не ставляться на перше місце, мають більш стабільний шлюб, ніж ті, хто хоче заробити якомога більше.

Вчені з’ясували, що чоловіки і жінки, які роблять акцент на гроші, не вміють правильно вирішувати конфлікти і не чуйні у відношеннях одне до одного.

Але оскільки гроші — питання, яке найчастіше викликає сварки в шлюбі, нерозумно говорити, що вони абсолютно неважливі. Просто фінансова складова не повинна домінувати над іншими якостями, які ви цінуєте в партнері.

8. Співжиття. Важливо, в якому віці чоловік пропонує почати жити разом

Дослідження соціолога Аріель Куперберг з Університету Північної Кароліни довело, що співжиття до шлюбу не підвищує ризик розлучення в майбутньому. Швидше до цього ризику схильні пари, які почали жити разом у занадто юному віці.

Тому, якщо чоловік пропонує вам жити під одним дахом до весілля в 18 років, це не дуже гарна ідея. Швидше за все, співжиття закінчиться нічим або розлученням. Якщо ж пропозиція надходить пізніше хоча б років на 5, ймовірно, вона буде обдуманішою, а партнер в майбутньому стане гарним чоловіком.

9. Дитинство. Він із задоволенням розповідає про свої щасливі дитячі спогади

Вчені з Кембріджського університету встановили, що люди, які були щасливими в дитинстві, у дорослому житті також більш щасливі. Це відбивається і на шлюбі. Але є один підводний камінь: щасливі дорослі швидше відмовляться від невдалого шлюбу, оскільки мають високу самооцінку.

Але якщо у ваших стосунках все в порядку і при цьому чоловік розповідає про щасливе дитинство, то шанс, що ваш шлюб буде щасливим, збільшується.

Які якості ідеального чоловіка ви додали б до цього списку?

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий