Адвокати заявили про відвід прокурора, а Шевцова забрали в лікарню

Суддя Вінницького міського суду Ю.Ковбаса оголосив перерву у засіданні.




Близько 14:00 суд відбув у дорадчу кімнату, щоби обдумати заяву адвокатів екс-начальника Вінницької поліції Антона Шевцова щодо відводу прокурора Олексія СоловйоваЄ, про це пише  i-vin.


Годиною раніше на прохання адвокатів суд допитав свідка захисту – Миколу Матюшенка. Він – приватний перевізник і підвозив Шевцова за гроші у Білорусь. Він повідомив, що Шевцова затримали не о 21:05, як записано в протоколі, а о 18:19 на КПП у селищі Сеньківка Чернігівської області. Там його допитували і нібито здійснювали тиск.

Під час допиту з’ясувалися розбіжності у показах. Так, Шевцов раніше говорив, що він виїздив за кордон з давнім другом, а на суді виявился, що Матюшенко – випадковий водій, який підвозив Шевцова.



Адвокати висловили незадоволення манерою допиту свідка з боку прокурора. Розмова між обвинуваченям і захистом велася на підвищених тонах. Також сам підозрюваний Шевцов кричав, що прокурор і суд обмежують його права. Адвокати навіть почали закидати прокурору те, що той одягнений не в мундир, а в цивільне. Відтак троє адвокатів заявили про відвід прокурора О.Соловйова, який нібито порушує презумцію невинуватості.

Крім того, адвокати просять негайно звільнити Шевцова з-під конвою і на час судового засідання дозволити йому сидіти в залі, а не в клітці.

!0

!2

Після 10-хвилинного обдумування суддя Ю.Ковбаса відмовив захисту у відведенні прокурора. Оголошення суддя робив без адвокатів, які не встигли повернутися до зали після перерви. Під час зачитування рішення Шевцов почав панікувати, кричати… Далі він заявив, що йому погано і суд викликав «швидку». Знову оголошено перерву. Шевцова повезли на огляд у лікарню.

!!

!!1

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий