Альона Шкрум: Питання до Президента?

Альона Шкрум: Питання до Президента?

Вчора багато писали про прес-конференцію Президента, навіть зіграли у таку собі трохи мазохічну гру «якби я міг поставити запитання до Порошенка, то я б…»




У мене до Порошенка питань – немає. І немає їх вже давно.


За 4 роки, шановні, здається все кристально зрозуміло. Які ще питання тут можуть бути? Яку цінність ви вбачаєте у відповідях, що ніколи не надаються по суті? І яку цінність мають обіцянки, які не виконуються? 

Питань до Порошенка не було на міжнародному форумі з безпеки у Мюнхені, питання зникають у наших міжнародних партнерів, і ця тиша навколо – оглушливо голосна.



Питань більше немає до гаранта навіть у фракції імені Президента. Це, до речі, дуже показово.

Як розказують депутати БПП, 3 роки назад, коли Президент приходив на фракцію, було безліч рук, виступів, запитань, виступів щодо проблем в округах. Тепер питань немає. Все зрозуміло. Всі схеми поділені. Всі частини пирога порізані. Політика ясна. Про що ще питати?

— – —

Єдине, що хотілося б, це згадати декілька тез з його попередніх чудових прес-конференцій. Не будемо говорити про АТО за 3 дні і вічні Мінські угоди, які «принесуть мир за місяць». Просто залишу тут цитати. 

— – —

/25 вересня 2014/

Презентація програми «Стратегія-2020»

⁉ Питання про миротворців. 

Президент України заявив, що на Донбасі не буде ніяких миротворчих контингентів, бо це «заморожений конфлікт»:

«Досвід Придністров’я та інших заморожених конфліктів на території колишнього СРСР показав, що після введення миротворців держава втрачає контроль над своїми територіями…Не буде ніяких миротворчих контингентів. Буде спостережна місія ОБСЄ.»

⁉ Про план відновлення Донбасу: 

«Буде створений фонд відновлення Донбасу. Сподіваюся, що нам вдасться зібрати не менше 1 млрд. доларів в цей фонд»

Де він, до речі?

/14 Января 2016/

⁉ Про Саакашвілі: «Саакашвілі був мною запрошений в Україну як людина, яку я знаю вже майже 30 років. Ви знаєте, що ми вчилися разом… І я запросив і Михайла Саакашвілі, і Еку Згуладзе, і Давида Сакварелідзе, і Хатію Деканоїдзе, і багато інших я запросив. Жодної секунди я не пошкодував про це – і не шкодую зараз…Це болото ми розколупали. І зараз легше робити реформи».

/14 травня 2017/

Прес-конференція до дня Європи

⁉ Питання: «Міжнародний інвестиційний банк, власником якого Ви досі є й не передали його у сліпий траст, за останній квартал на 288% збільшив свій прибуток. Вас як бізнесмена це напевне може порадувати. Ваш попередник теж мав свій банк й інші прибуткові активи, і чим все це закінчилось для нього?»

Відповідь: «Я дізнався про цю інфо від Вас. Банк знаходиться в управлінні компанії по управлінню активами так як і вимагає цього закон. В сліпий траст його не можна передати».

Кажете, відділити бізнес від політики? 

…Розумію, важко відповідати на якісь питання, будучи Президентом воюючої держави, маючи бізнесові інтереси в:

— банківському секторі;

— машинобудуванні;

— військовому;

— цукровому;

— аграрному;

— кондитерському;

— медійному бізнесі. 

Важке життя Порошенка. Як він там вчора сказав? «У мене життя не цукор«? Та ясно.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий