Арестович детально прогнозував масштабну війну з росією ще у 2019 році: у мережі знайшли відео

Арестович детально прогнозував масштабну війну з росією ще у 2019 році: у мережі знайшли відео

Військовий експерт вгадав навіть ймовірний час нападу Російської Федерації




Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович був упевнений, що Україні доведеться заплатити за свій європейський інтеграційний вибір великою війною з Росією. Все тому, що повернення в СРСР, якого так хоче кривавий диктатор Володимир Путін, не відбудеться.


Про це він говорив ще у 2019 році для видання «Апостроф», проте українці особливо яскраво згадали про це зараз.

Плани Путіна на Україну

За словами Арестовича, головними завданнями для путіна є перемога в неоголошеній Заходу «холодній війні», створення нового Радянського Союзу, а також аварія НАТО і, найімовірніше, Європейського Союзу. Росії вигідніше вести діалог із окремими країнами, ніж із їхніми об’єднаннями, попереджав військовий експерт.



«У людини 150 млрд статків, — говорив Арестович про путін. — Куди йому поспішати? Я вже колись казав, що операція розрахована до 2032-2035 року. Вони не роблять швидко такі справи».

Передбачав нинішній радник Єрмака та ймовірні дати наступу. На його думку, найскладнішим стане період після 2020-2021 років. Звучав у його промовах і 2022 рік. Також він додав, що вельми критичними потім є і 2024-2026, і 2028-2030 роки. Цілком можливо, що Україні доведеться пережити не одну військову конфронтацію з Росією.

Як саме бачив війну

Арестович не прикрашав, коли розповідав про ймовірність повноцінної атаки Росії на Україну. Більшість з його «пророцтв» відбуваються вже прямо зараз.

«Повітряна атака. Наступ з чотирьох сторін. Облога Києва, спроба оточити війська на Донбасі, — перераховував експерт. — Прорив через Кримський перешийок, наступ з території Білорусі, створення нових «республік», удари по об’єктах критичної інфраструктури, диверсанти…»

Зазначимо, що з регіонів, які найбільше можуть цікавити кремль у плані створення нових терористичних угруповань на кшталт «Л-ДНР», Олексій Арестович називав Сумську, Чернігівську, Харківську, Херсонську, Запорізьку та Одеську області. Тобто фактично всі ті області, які зараз активно пресуються окупаційними військами.

Розв’язка війни

За словами Арестовича, Україні настане кінець, якщо ми не станемо членами НАТО.

«Ми не втримаємо нейтралітет. Люди чомусь думають, що це просто. Але нейтралітет коштує в десятки разів дорожче, ніж війна», — наголосив він.

Втім, якщо ще десять років тому на ймовірність прийняття України до ЄС чи Альянсу було важко говорити, то зараз із цим легше. Все тому, як сказав Арестович, що на Заході зрозуміли — Росія веде війну не проти України, Грузії чи ще якоїсь образної країни. Це війна із Заходом.

Початок протистояння з росією Олексій Арестович «передбачав» на період «до» вступу України до будь-якої спілки. Таким чином, на його думку, путін може спробувати зробити нашу країну менш привабливою для Європи. Проте все набагато простіше.

«Наша ціна за вступ до НАТО — це на 99,99% велика війна з росією, — заявив тоді Арестович. — Якщо ми не вступимо в НАТО, що протягом 10-12 років нас поглине Росія».

Варіант зі зміною влади в Росії або зміна планів кремля може настати у зв’язку з величезним пресингом Заходу, зокрема, за допомогою санкцій.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий