Політики спілкувалися упродовж години

Основна тема розмови Байдена та Путіна – загроза нового нападу Росії на Україну. Президенти зідзвонилися близько 18:00 за українським часом й, за інформацією журналістів, вони спілкувалися приблизно годину. Американський лідер перебував у своїй заміській резиденції Camp David.


Зазначимо, що офіційних заяв за підсумками переговорів у Білому домі та у Кремлі наразі ще не робили.

Як пише CNN, у Вашингтоні побоюються, що Путін може віддати наказ про вторгнення у будь-який момент. Напередодні у США закликали американців якнайшвидше виїхати з України.



Глава Пентагону спілкувався з Шойгу

Раніше 12 лютого американський міністр оборони Ллойд Остін зателефонував російському – Сергію Шойгу. Пентагон повідомив, що вони обговорили нарощування військової присутності Росії в окупованому Криму та навколо України.

Що вирішили у США на тлі загрози з боку Росії

Починаючи з 13 лютого Держдеп США призупиняє консульські послуги у посольстві в Києві. Частину працівників дипломатичної установи переводять до Львова. Дипломатам, які не обіймають критично важливі посади, наказали виїхати з української столиці. Паспортні, візові чи класичні консульські послуги в Україні тимчасово не надаватимуть. У разі потреби американцям рекомендували звернутися до посольств США в інших країнах.

 

Байден закликав американців виїхати з України: дивіться відео