Байден: Путін хоче знищити українську культуру, ми маємо допомогти Києву

Байден: Путін хоче знищити українську культуру, ми маємо допомогти Києву

Президент США Джо Байден заявив, що вторгнення Росії в Україну не є просто якоюсь воєнною операцією, а спрямоване на знищення її культури. Тому американці та союзники продовжать підтримувати країну навіть попри економічні труднощі для своїх держав.




Таке запевнення американський лідер дав, виступаючи на брифінгу 11 червня в штаті Нью-Мексико. Його слова цитує сайт Білого дому.


«Він (глава РФ Володимир Путін. – Ред.) хоче знищити українську культуру, бо вважає, що її незалежної не існує. Подивіться, що він робить: стирає з лиця землі не лише те, що залишилося, а знищує всі їхні культурні центри – музеї, школи, історичні пам’ятки. Він намагається знищити культуру», – наголосив Байден.

На його думку, позиція залишитися осторонь у цій ситуації та не підтримувати Україну є неприпустимою. Тому Захід продовжить надавати Києву допомогу, навіть попри власні економічні проблеми. З цієї ж причини, нагадав президент США, було посилено НАТО і надається військова допомога українській державі.



«Але побічний ефект – я сказав про нього ще тоді, коли ми вирішили, що збираємося допомогти Україні – мав на увазі, що це також буде коштувати нам, західним, європейським країнам і НАТО», – підкреслив Байден.

Він додав, що разом із союзниками нині США шукають рішення для експорту українського зерна. Американський лідер зазначив, що не вірить обіцянкам РФ дати безпечний вихід українським суднам із портів. А інший варіант – возити зерно залізницею – вважає проблемним через різну ширину колій в Україні та інших країнах Європи.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий