Біля берегів Мавританії горить український траулер, загинув моторист (фото)

Біля берегів Мавританії горить український траулер, загинув моторист (фото)

Біля берегів Мавританії горить український океанський траулер «Іван Голубець» (зафрахтований латвійським бізнесменом українського походження, ходить під прапором Грузії), є загиблий і постраждалі.




Про це повідомили члени екіпажу судна, на борту якого в момент загоряння знаходилося 90 осіб — громадяни України і Росії, пише Думська.


Пожежа почалася в машинному відділенні і швидко поширилася на палубу. Через сильне задимлення капітан віддав команду залишити судно. Людей евакуював інший траулер «Маршал Крилов».

 



ВСІ ФОТО DUMSKAYA.NET

Загинув один моторист, є постраждалі.

«Оскільки в складі флоту Мавританії відсутні пожежні і рятувальні судна було вирішено організувати рятувальну операцію силу інших траулерів, які ведуть промисел в цьому районі, — каже очевидець події. — Судно «Капітан Сухондяєвський» зуміло завести швартові кінець і взяти «Голубець» на буксир, проте в процесі буксирування полум’я перекинулося з машинного відділення і палуби на житлові приміщення і надбудову».

Судно вигоріло практично повністю і продовжує горіти. На ньому знаходиться дизельне паливо і повний трюм рибної продукції.

 
 

Власник (або фрахтувальник? Юридичний статус судна не надто зрозумілий, — Ред.) заявив, що всі збитки будуть покриті за рахунок екіпажу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий