Блогер: ось і зачинилися пастка – тепер ніж у горла Лукашенко і білорусів, і допомоги просити вже ні в кого

Блогер: ось і зачинилися пастка – тепер ніж у горла Лукашенко і білорусів, і допомоги просити вже ні в кого

Поки Росія на території Білорусі намагається захопити умовну Вейшнорію і винищити всіх терористів, а іноді, через замикання, і мирних громадян, невідомо, хто зараз з більшим напруженням чекає закінчення «навчань» і повного виведення російського контингенту: Литва, Україна і весь світ – чи Лукашенко і білоруси. Як передає replyua.net, про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив український політолог Олексій Глобуцькій.




За його словами, комендантська година і загрози в Білорусі створюють відчуття, більше схожі саме на аншлюс, а не на «розвиток і поглиблення зв’язків в рамках Союзної держави», але, щоб росіяни забралися додому на болота добровільно і відразу, як і обіцяли, треба, щоб щось відбулося неймовірне, адже історії невідомі подібні прецеденти. На думку політолога, росіяни докладуть усіх зусиль, щоб максимально довго тримати інтригу і шантажувати Лукашенко і білорусів.


Олексій Голобуцький відзначає, що допомоги міжнародне співтовариство попросити не вийде: Лукашенко намагався бути хитрішим всіх з цією Союзною державою, а в підсумку позбавив себе повністю простору для маневру. Адже є закріплені на папері взаємні зобов’язання і статус, які Росія може ігнорувати так довго, як їй буде зручно, проте жертві подібного ніколи не дозволить. У ситуації, що склалася доведеться Білорусі чекати в загальній черзі, поки Росія під економічним і військовим тиском решти світу почне нарешті розвалюватися.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий