Чай чи кава: що українці споживають частіше

Чай чи кава: що українці споживають частіше

Чай і кава давно стали невід’ємною частиною культури мешканців України. Їх п’ють перед їжею та після, під час зустрічей з родичами й друзями, а також на самоті. Однак цікаво було б обговорити таку статистику: що українці більше полюбляють і споживають частіше? І якщо ви також являетесь поціновувачем бодай одного з цих ароматних напоїв, то пропонуємо ознайомитися з низькими цінами та купити чай або каву недорого на сайті спеціалізованого інтернет-магазину.




Статистика споживання напоїв в Україні: чай і кава серед лідерів

Варто відзначити, що під словом “напій” може матися на увазі будь-яка рідина, придатна до споживання. У це поняття включається і звичайна вода. І вона якраз посідає стабільне перше місце в будь-якій країні, не виняток і наша.


Нещодавно було проведено одне дослідження, яке допомогло уточнити деякі цифри. Його провів центр “ВЕСНА” (займається вивченням харчових звичок і споживанням напоїв у населення України). Воно показало, що найбільше п’ють усе-таки воду: 57 % українців роблять це щонайменше 4 рази на день. Також відзначено, що жінки в цьому питанні дещо дисциплінованіші: серед них 59 % тих, хто тримається цього графіку, а от серед чоловіків – 55 %.

А наступні місця в рейтингу посіли якраз чай і кава. При цьому чай опинився вище за частотою споживання, оскільки його майже половина опитаних (46 %) громадян України споживає 2-3 рази на добу.



На третьому місці стоїть кава і напої на її основі, тобто все, що якось пов’язано із кавовими зернами, включаючи розчинний продукт. Їх 2-3 рази на день вживає 25 відсотків респондентів. Дивно, але жінки споживають каву трохи активніше за чоловіків: 28 % проти 21. Не дуже полюбляють каву діти і підлітки – половина з них або уникають її зовсім, або споживають рідше, ніж раз на місяць. Наймолодші жителі України віддають перевагу сокам, а також газованим напоям, вживаючи їх зазвичай від 2 до 4 разів на тиждень.

Ще один цікавий факт – скільки українців взагалі не вживають каву й чай. Як виявилося, перших 19 %, а других – 7 %. Отже, знову перевага на боці чаю.

Різниця по регіонах

Чи є різниця у вживанні кави й чаю в різних регіонах? Опитування показало, що ні, істотних відмінностей нема. Однак менш популярні напої споживають трохи по-різному: на заході популярніше узвар і компот, а на півдні – солодкі газовані напої.

Споживання під час карантину

Ще одне дослідження показало, чи є різниця у споживанні кави й чаю під час карантинних обмежень. Коли вони були запроваджені, у декого, можливо, виникла думка, що це неодмінно позначиться на кількості випитих напоїв у менший бік. Мовляв, економія і таке інше.

Але виявилось наступне:

  • 72 % українців споживали чай у такій же кількості, як і раніше, а 61 % – не змінили своїх звичок щодо кави.
  • Дехто став пити ці напої навіть частіше: каву – 10 %, чай – 13 % респондентів.
  • Невеличка кількість людей знизила обсяги споживання, але таких меншість. Так, менше чаю п’ють 7 % опитаних, кави – 9 %.

Примітка. Подана тут статистика розрахована на основі телефонних опитувань, у яких брала участь невеличка частина населення України різних соціальних категорій з усіх регіонів, окрім АР Крим і тимчасово окупованих районів Донбасу.

Висновки

Отже, як бачимо чай трохи популярніший за каву. Також варто відзначити, що українці на карантині готові радше збільшити обсяги споживання улюблених напоїв, ніж знизити їх заради економії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий