Чого чекати від долара на наступному тижні: експерти заглянули в майбутнє

Чого чекати від долара на наступному тижні: експерти заглянули в майбутнє

Фінансисти допускають розгойдування міжбанківських котирувань в рамках 28,50-28,60 грн/$




12 січня валютна торгівля на міжбанку завершилася подорожчанням долара на 10 копійок, і тиждень завершився в рамках 28,54-28,56 грн/$.


Як повідомив начальник управління дилінгових операцій Юрій Гриненко, до кінця січня-початку лютого буде збільшення валютних надходжень від агропромислового сектора. Хоча обсяги виручки поки складно прогнозувати.

«Швидше за все, в понеділок безготівковий ринок буде відкриватися в рамках 28,50-28,60 грн/$. А далі багато що залежатиме від попиту», – вважає Юрій Гриненко.



За п’ять днів безготівкова валюта подорожчала на 21 копійку.

Чиновники, як і раніше, запевняють, що не кинуть валютний ринок в біді, і підтримають продажами долара, якщо буде потрібно. У центробанку дали останній звіт за розміром своїх золотовалютних резервів – $18,8 млрд, Не уточнивши, правда, суму чистих резервів і питому вага долара в них.

Однак з початку 2018 року НБУ вже встиг продати на міжбанку $ 53,5 млн. Велика частина цієї суми – $38 млн – була викинута на торги вчора в режимі найкращого курсу.

«Факторами тиску на гривню залишаються сезонна помірна активність експортерів на тлі підвищеного попиту з боку імпортерів і готівкового ринку, а також наявність гривневого ресурсу для спекулятивних ігор «на підвищення». Крім того, на курсові тренди впливатиме позиція Нацбанку щодо проведення відкритих аукціонів з продажу долара для нівелювання піків волатильності», – прокоментував ситуацію фінансист Олег Курінний.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий