Чому зайві кілограми не йдуть. Головні причини

Чому зайві кілограми не йдуть. Головні причини

Якщо ви протягом місяця і більше стежите за своїм харчуванням, а вага не йде і стоїть на місці, шукайте причину в нашому списку!


Чи не доводиться основний прийом їжі на вечір?

Якщо ви снідаєте чашкою кави, обідаєте бутербродом, а за вечерею влаштовуєте собі свято живота, то навіть при бездоганно витриманої добової калорійності страв ви будете залишатися у своїй вазі. Є умовне правило підрахунку калорій в різний час доби. Калорійність продуктів, які ви з’їли до 12-00, розділіть на два; з 12 до 18 годин – їжте, як їли; а після 18-00 збільшуйте калорійність вдвічі.



Чи відчуваєте ви постійне відчуття голоду?

Зазвичай саме це почуття радує тих, що худнуть: я голодна, значить, я мало їм, значить, я худну. Нічого подібного! Якщо ви відчуваєте голод, значить, ви товстішає. Тому що організм поняття не має про нову сукню, в яку треба влізти, але він точно знає: голод — це погано. Це сигнал, що наступили важкі часи і треба запасати жир. Побільше.

Не мерзнете ви?

Жирові запаси організму потрібні не тільки для підтримки активності, але і для банального захисту від холоду. Якщо ви одягаєтеся занадто легко або у вас вдома і на роботі опалення не дуже хороше, організм цілком може запасати жир, щоб забезпечити нормальну роботу внутрішніх органів, адже чим нижче температура, тим повільніше функціонують всі системи.

А може, ви вже досить худі?

Організм має внутрішній вбудований датчик норми. Тої ваги, яка для вас нормальна. З поправкою на статуру визначити норму вам допоможе індекс маси тіла — маса тіла в кілограмах, поділена на квадрат зростання в сантиметрах. Нормальний ІМТ знаходиться в межах 18,5-24,9. Якщо ваш результат менше, ніж 18,5, подальше схуднення не просто небезпечно, а смертельно небезпечно. Так що припиняйте журитися «не їм, а вага не йде» і починайте нормально харчуватися.

Не страждаєте ви запорами?

Не самий апетитний момент, але вже якщо говорити — так відверто. Якщо у вашому організмі дає збої система виділення, застій ваги може пояснюватися тим, що кишечник переповнений. Збільште кількість води і їжте більше клітковини: це легко і швидко виправить ситуацію.

Не перестаралися ви з тренуваннями?

Якщо ви завсідник спортзалу, не виключено, що ваша вага залишається стабільною, тому що більш легкий жир заміняють більш важкі м’язи. Тобто в обсягах ви зменшується, а в кілограмах ні. Але хіба головне — цифри на вагах? Якщо талія стала тоншою, а ноги — стрункішими, яка різниця, скільки там показують ваги, правда?

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий