Чому застрелилася 19-річна студентка Вінницького медуніверситету?

Самогубство чи вбивство — розслідують правоохоронці. А рідні та друзі не розуміють, що могло підштовхнути відмінницю та красуню до того, щоб піти з життя.




У деканаті стоматологічного факультету ВНМУ ім. М. Пирогова відмовилися коментувати трагедію, доки триває слідство. Проте друзі Алли розповіли, що вона була студенткою 2 курсу, старостою групи, порядною, розумною дівчиною. Не мала жодних проблем з навчанням. Припускають, що до самогубства її могли довести негаразди з хлопцем.


Рідні дівчини вбиті горем, не мають жодного припущення щодо того, чому Алла могла покінчити з собою…

– Вона була щирою, відкритою дівчиною, готовою всім допомогти, віддати останнє, щоб іншим було добре. Ми разом росли, жили в сусідніх будинках. Вона була кращою сестрою та подругою, яка завжди допоможе, підтримає та вислухає. З дитинства Алла мріяла стати стоматологом, гарно вчилася, до університету вступила самостійно. З самого початку вірила, що вступить без хабарів та зв’язків. І змогла, — пригадує Аліна, троюрідна сестра покійної.



– Як думаєш, чому вона таке з собою зробила? Друзі з університету припускають, що це через розрив з хлопцем…

– Це лише плітки. Вона не сварилась з хлопцем і, тим більше, не розходилася. Жодна причина не спадає на думку. Ніхто з рідних не розуміє, чому вона вирішила піти з життя. Нічого не казала про те, що її щось турбує. Коли востаннє телефонувала (8 березня), була такою життєрадісною. Ніщо не віщувало нещастя. А вже через 6 днів її не стало. Ми всі дуже любили Аллу і ще не скоро перестанемо виглядати її у вікно…

За фактом смерті студентки в обласному управлінні Національної поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 115 «Умисне вбивство» (з поміткою «самогубство»).

– 14 березня було зареєстроване самогубство студентки Вінницького медуніверситету. Дівчина проживала в гуртожитку у свого дядька. Дядько тримав дома в сейфі пристрій для відстрілу гумових куль, на який мав офіційний дозвіл. Студентка знала, де лежать ключі від нього. Скориставшись відсутністю господарів, вона відчинила сейф і дістала пістолет. Невдовзі її знайшли у ванній кімнаті з простреленою головою, — повідомила прес-офіцер обласного управління Нацполіції Ганна Олійник. — Підстав вважати, що це було вбивство, на даний момент у слідчих немає. За висновком експертів, які на місці оглянули тіло студентки, зовнішні ознаки вказують на те, що вона не була застрелена. Для остаточних висновків чекаємо на результати судово-медичної експертизи.

Психологи кажуть, що найчастіше суїциди зчиняють у віці 15-25 років. Дівчата, на відміну від чоловіків, роблять цей фатальний крок на емоціях, здебільшого через нещасне кохання, проблеми у сім’ї. Батькам молодих дівчат радять придивлятися до поведінки своїх дітей. Депресію, в якій частіше за все зчиняють суїцид, можуть видати раптова замкнутість та мовчазливість.

Источник:  33kanal

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий