Чому жінкам боляче займатися сексом: 7 можливих причин

Чому жінкам боляче займатися сексом: 7 можливих причин

Причини у проблеми можуть бути різними, але, на щастя, в більшості випадків її можна вирішити.


1. Перший секс

Мова в даному випадку йде і про втрату цноти, і про перший інтимний контакт з новим партнером.



У першій ситуації хворобливі відчуття пов’язані з розривом дівочої пліви, який до того ж супроводжується кровотечею. Так відбувається не завжди, але частіше за все. На жаль, уникнути болю в цьому випадку, швидше за все, не вийде — один раз в житті доведеться потерпіти.

У другій ситуації хворобливі відчуття можуть виникати через те, що новий партнер ще просто не знайомий з вашою фізіологією. Наприклад, він може приділити прелюдії недостатньо часу. Як результат, виділиться мало мастила і статевий акт буде болючим через тертя. Зрозуміло, про такі нюанси слід говорити, потрібно направляти партнера, щоб в подальшому покращити інтимне життя.

2. Тіло виділяє мало мастила

На відміну від попереднього випадку, в цьому недостатня кількість мастила пов’язана вже не з сексом, а з індивідуальними особливостями організму. Можуть бути й інші причини: наприклад, прийом деяких ліків. Так чи інакше, довга прелюдія тут не врятує.

Вихід — використовувати лубриканти.

Вони виробляються на водній, силіконовій і масляній основі. Головне — пам’ятати, що для секс-іграшок підходять тільки мастила на водній основі, а масляні лубриканти можуть пошкодити презерватив.

3. Напруга

Якщо ви напружені, то про приємні відчуття не варто і мріяти. Банально — буде мало мастила. Допоможе розслабляючий масаж або (знову) прелюдія.

При цьому важливо, щоб ласки доставляли справжню насолоду, а не додавалися, що називається, для галочки. Подумайте, що вас дійсно збуджує. Може бути, це зовсім не палкі поцілунки та ритмічне стискання грудей, а спільний перегляд порно або оральний секс? Не забудьте розповісти про це партнерові.

4. Кандидоз

Кандидоз, або, простіше кажучи, молочниця, — це інфекція, викликана грибком Candida. Він присутній в організмі здорових людей. Але якщо його кількість починає збільшуватися (наприклад, через зниження імунітету), виникають дуже неприємні наслідки. До них в першу чергу відносяться свербіж і печіння в області статевих органів. Само собою, займатися сексом в таких умовах просто нестерпно.

На щастя, впоратися з молочницею (або хоча б з її симптомами) досить просто. Можна навіть купити необхідні ліки без рецепта. Але краще все-таки звернутися до лікаря.

5. ІПСШ

Інфекції, що передаються статевим шляхом, також викликають біль під час сексу. Крім того, ознаками зараження можуть бути незвичайні виділення, новоутворення, печіння, свербіж і навіть виразки.

В цьому випадку відвідування лікаря просто обов’язково.

6. Вагінізм

Вагінізм — це мимовільне скорочення м’язів піхви, яке робить проникнення неможливим або дуже болючим.

Цей стан перш за все викликаний психологічними причинами. Наприклад, він може бути пов’язаний з невдалим першим сексуальним досвідом або негативним сприйняттям сексу.

Так чи інакше, але і ця проблема вирішувана. А ось якщо нічого з нею не робити, то ситуація буде тільки погіршуватися. Тому неодмінно потрібно звернутися до лікаря.

7. Великий пеніс

Розмір насправді має значення. Але не обов’язково позитивний. Дуже великий статевий член може викликати у жінки біль під час сексу. Справа в тому, що в цьому випадку він різко і грубо зачіпає шийку матки.

Крім того, неприємні відчуття можуть бути пов’язані з циклом. Так, під час, безпосередньо до і після менструації можливий болючий секс, тому що шийка матки знаходиться нижче звичайного.

Поліпшити ситуацію можна, уповільнивши темп або змінивши позу. Наприклад, коли жінка знаходиться зверху, їй простіше контролювати глибину проникнення.

Пам’ятайте: якщо будь-які самостійні хитрощі не допомагають впоратися з болем, потрібно йти в лікарню. Неприємні відчуття під час сексу можуть свідчити про серйозні проблеми в організмі.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий