ЧС-2018: Данія мінімально перемогла Перу (відео)

ЧС-2018: Данія мінімально перемогла Перу (відео)

Збірна Данії у матчі 1-го туру групи С з величезними труднощами переграла Перу. Єдиний гол у другому таймі забив Юссуф Поульсен.




Перу виступав андердогом протистояння, однак бекграунд у 15 матчів поспіль без поразок давав надію на перспективний футбол з боку «інків». Надії виправдалися вже з перших хвилин: Перу набагато активніше грав попереду, на 10 хвилину маючи шалений показник у 62% володіння м’ячем. З 20-х хвилин Данія виправила це становище, однак гра в атаці у Еріксена та компанії абсолютна не йшла. За 15 перших хвилин вони не завдали жодного удару по воротах, а перший постріл данців у площину був зафіксований аж на 38-й хвилині. До того часу Перу мав уже сім ударів, з яких три було у площину.


Футболістам збірної Перу належали найгостріші моменти у першому таймі. На 13-й хвилині потужно пробивав Карільйо – Шмейхелю довелося відбивати перед собою, однак на добивання ніхто з «інків» не встиг. На 29-й хвилині Фарфан під кутом увірвався у штрафний та цілив у ближню дев’ятку, однак свою команду вчасним поверненням врятував К’яєр. На 44-й хвилині вже не врятував навіть VAR – Поульсен зачепив ногу Куеви у власному штрафному, а рефері призначив пенальті. Куева підійшов до м’яча – і пробив вище воріт.

Другий тайм Данія вирівняла. На 51-й хвилині небезпечно пробивав Ларсен, кілька напівмоментів мав Еріксен. Данія вже тримала лідерсвтво по відсотку контролю м’яча, однак найгостріші моменти створювати продовжили перуанці. На 57-й хвилині вони не реалізували просто фантастичний момент: Куева отримав класну розрізну передачу у штрафному, обіграв захисника і віддав на вільного Каррільйо! Передача вийшла неточною, та й Флорес заплутався у ногах, але таки пробив — але дуже слабко і повз ворота.



Данія покарала за це вже через дві хвилини. «Вікінги» вискочили у контратаку 3 в 3, Еріксен помітив зліва Поульсена і віддав класну розрізну передачу. Юсуф досить легко переграв воротаря, пробивши у ближній кут – 1:0. Розпачу перуанців не було меж.

Рікардо Гарека відразу випустив на поле Геррейро, і Перу створили, мабуть, найбільш масштабний та запальний штурм на чемпіонаті світу-2018. На 61-й хвилині Шмейхель парирував потужний удар Флореса, на 64-й головою під штангу пробивав Геррейро. На 71-й Каррільйо навісив з флангу від лінії воріт, Шмейхель не дотягнувся до м’яча і, здавалось, Перу зрівняє рахунок, але Поульсен класно зіграв на позиції захисника і не пустив суперника до м’яча.

З 79-ї по 86 хвилини рахунок міг змінитися в обидва боки. Спочатку Куева знайшов пасом Герреро, а той зупинив м’яч спиною до воріт і одразу пробив п’ятою! М’яч прокотився у сантиметрах від дальньої штанги! Потім Йоргенсен увірвався у штрафний, однак в останній момент йому завадили пробити. Потім Шмейхель створив найкращий сейв матчу, парирувавши удар Фарфана з дистанції, а у наступній атаці голкіпер перуанців виграв зустріч один на один з Еріксеном! Перуанці у відповідь тисли – зі стандартів, подач, аутів, дальніх пострілів — однак їм фантастично не щастило.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу данців – 0:1. Таким чином, групу С з трьома очками очолюють Франція та Данія.

ЧС-2018, група С, 1-й тур

Перу – Данія – 0:1

Голи: Поульсен, 59

 

Гол Поульсена:

Огляд матчу:

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий