Динамо не заплатило 30 млн доларів податків за три роки — ЗМІ

Динамо не заплатило 30 млн доларів податків за три роки — ЗМІ

Згідно з довідкою про офіційні доходи Динамо впродовж 2013-2015 років, що опинилася у розпорядженні Еspreso.tv, клуб ухилився від податкових виплат у розмірі 30 мільйонів доларів.




За документами чемпіон України за три минулих роки виплатив своїм футболістам і наставнику команди 15,4 млн гривень офіційної зарплати. З них до бюджету країни надійшло 2,3 млн гривень.


З’являється сума в 30 мільйонів доларів прихованих податків, якщо враховувати, що в середньому кожен футболіст Динамо реально заробляє 700-800 тисяч доларів на рік. При цьому за 10 попередніх років загальна сума невиплачених податків може скласти 100 мільйонів доларів.

Так, офіційна зарплата провідного нападника столичної команди Андрія Ярмоленка складає трохи більше 200 тисяч гривень на рік. За даними ЗМІ, реальна ж сума окладу форварда досягає 5 млн доларів.




im-13

Фото: Espreso.tv

 


Тим самим київський клуб платить менше 1% податків від реальних окладів своїх гравців. За даними того ж медіа, основну частину зарплати в Динамо платять через офшор Newport Management LTD, про який можна дізнатися з кількох судових позовів, фігурантами яких були футболісти клубу.

За ухилення від податків в особливо великих розмірах президенту чемпіона України Ігорю Суркісу, а також виконавцям київської команди загрожує відповідна стаття 212 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання від п’яти років позбавлення волі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий