Динамо зіграло внічию з АЕКом і вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи: огляд матчу

Динамо зіграло внічию з АЕКом і вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи: огляд матчу

Динамо та АЕК не забивали голів у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.




У першому матчі Динамо розписало з АЕКом результативну нічию, тому сьогодні киян влаштовувала нульова мирова.


Найгостріший момент першого тайму трапився після помилки Дениса Бойка, але Микола Морозюк вибив м’яч з лінії воріт Динамо. В аналогічній ситуації на протилежному кінці поля рятівником АЕКа виступив Серхіо Араухо.

По перерві суперники обмінялися відмінними моментами, але Жуніор Мораєс, обігравши трьох суперників, не проштовхнув м’яч у сітку гостей, а Масуд Шоджаеї дивом з кількох метрів пробив повз ворота Динамо.



 АЕК до фінального свистка продовжував володіти ініціативою, а кияни продовжували гостро відповідати на контратаках – Гонсалес, Мораєс і Циганков могли принести перемогу. Втім, до фінального свистка команди так і не відкрили рахунок.

Таким чином, Динамо двічі зіграло з АЕКом внічию та вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи. Суперник українців в наступному етапі турніру визначиться завтра шляхом жеребкування.

Прогнозований сценарій матчу

Зустріч на НСК «Олімпійський» пройшла за прогнозованим сценарієм: греки більше атакували, а господарі сконцентрувалися на стримуванні суперника і регулярно вибігали в контрнаступи. З перших хвилин футболісти АЕКа очікувано заволоділи ініціативою та знаходили можливості для небезпечних ударів.

 Це стало наслідком того, що Динамо, маючи позитивний рахунок, знову зіграло від оборони. Позбавити АЕК простору не завжди вдавалося, і моменти біля воріт Бойка виникали. Підопічні Маноло Хіменеса на старті кожного з таймів влаштовували тиск на володіння «біло-синіх». Оборона Динамо декілька разів припустилася критичних помилок. Однак гості за них не покарали, а на табло збереглися омріяні «нулі».

Динамо повинно працювати над контратаками

У першому таймі киянам не дуже добре вдавалася контргра – бракувало швидкості, спритності та правильних рішень в заключній стадії. Гонсалес, Гармаш і Мораєс не знаходили взаєморозуміння і самі «пороли» перспективні випади.

В останній третині матчу, коли АЕК великими силами безуспішно намагався вразити українські ворота, передня лінія Динамо мусила реалізувати хоча б один свій шанс. Хорошу можливість мав Циганков, а Мораєс та Гонсалес змарнували просто розкішні моменти.

Бойко: знову більше позитиву, ніж негативу

На старті зустрічі на ударну позицію виходили Араухо, Христодулопулос та Бакасетас – голкіпер Динамо в цих епізодах контролював ситуацію. По перерві Бойко потягнув з кутів влучні удари Бакакіса та Христодулопулоса та підтвердив свій клас гри на лінії.

Виходи Дениса традиційно були нервовими. У середині першого тайму він дуже грубо помилився: налетів на Гармаша і не зловив простий м’яч. Ситуацію на лінії воріт врятував лише Морозюк.

Цей епізод міг стати для Динамо фатальним, але не став. Тому, як і загалом у грі Динамо, знову відштовхуємося від кінцевого результату. Сейви Дениса Бойка принесли киянам багато користі, а за ляп його не покарали.

Гравець матчу – Тамаш Кадар

Оборона Динамо зіграла на нуль і в будь-якому разі заслуговує похвали, але жоден з гравців команди не виділявся на фоні партнерів. Морозюк врятував, проте згодом ледь не привіз гол – Шоджаеї з метра промахнувся. В тому ж моменті погано зіграв Хачеріді. Тамаш Кадар, у свою чергу, явних фейлів не припустився.

Динамо – АЕК – 0:0 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий