Динамо зіграло внічию з Лаціо в Римі: огляд матчу

Динамо зіграло внічию з Лаціо в Римі: огляд матчу

Динамо розписало мирову з Лаціо в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.




Перший тайм команди провели без голів, а відразу після перерви почали забивати. Динамо на 52 хвилині відкрило рахунок. Піваріч зліва подав у штрафний майданчик на Бєсєдіна, той скинув Циганкову, а Віктор спиною до воріт п’ятою відправив м’яч у сітку.


Лаціо відігрався за 2 хвилини – Андерсон та Іммобіле скористалися провалом центру півзахисту та оборони киян. Незабаром вже господарі вийшли вперед, коли Мілінковіч-Савіч вивів на удар Андерсона, а бразилець вміло пробив повз Бойка.

Мораєс розкішним ударом з-за меж штрафного майданчика знову відновив рівновагу в сьогоднішній зустрічі та встановив підсумковий рахунок – 2:2.



 Виїзна результативна нічия залишає для Динамо хороші шанси на вихід у чвертьфінал Ліги Європи. Доля протистояння вирішиться 15 березня на НСК «Олімпійський».

Сміливий стартовий склад в Динамо і потужний в Лаціо

Прогнозувалося, що Сімоне Індзагі проти Динамо дасть відпочинок деяким лідерам своєї команди. Однак Лаціо вийшов майже зі всіма найсильнішими – зіркові Іммобіле та Мілінковіч-Савіч з’явилися з перших хвилин, а з основних лише Пароло та Луїс Альберто залишилися в запасі. Щоправда, Феліпе Андерсон, який підміняв іспанця, став найкращим у матчі.

Водночас від Олександра Хацкевича всі чекали оптимального складу, адже критики за погану гру в сторону Динамо останнім часом вистачало. Натомість старт Динамо був дуже незвичним: ставка на користь Бурди, Шапаренка та Бєсєдіна виглядала авантюрно. У підсумку можна сказати, що молоді хлопці не розчарували. Бурда впевнено виглядав біля власних воріт, а Бєсєдін старався чіплятися за м’яч попереду.

Якісний закритий перший тайм від Динамо

Динамо зі стартових хвилин прогнозовано віддало ініціативу та зустрічало суперника на власній половині поля. Лаціо на правах господаря більше атакував, з ухилом на правий фланг. Звідти в штрафний майданчик активно подавав Баста, туди ж зміщувався Феліпе Андерсон. Піварічу довелося важко, але загалом оборона киян працювала злагоджено.

Не обійшлося без помилок у передачах, після яких Лаціо швидко переходив у наступ, однак футболісти Динамо відразу компактно займали свої позиції. «Біло-сині» добре реагували на фірмові розрізні передачі римських хавбеків у передню лінію та щільно грати з адресатами цих пасів, позбавляючи їх можливості вийти на ударну позицію.

Нарешті ми побачили якісну гру в обороні від Динамо – те, чого не було з АЕКом.

Динамо потрапило в пастку Індзагі, але викрутилося

По перерві Лаціо вже не йшов з таким ентузіазмом вперед. Центральна лінія «б’янкочелесті» припинила тиснути на Динамо та осіла в середині поля. Сімоне Індзагі за підсумками першого тайму зрозумів, що суперник по такій грі не даватиме вільних зон, а тому спонукав киян розкриватися.

Його план спрацював – активніша гра Динамо на атаку спричинила провали в центрі поля, якими легко скористалися Андерсон (перший гол) і Мілінковіч-Савіч (другий гол). Вони отримували м’яч без опіки та однією передачею розривали українську центральну вісь.

Все би чудово для Лаціо, п’ятірку би алленаторе, якби не одне але – він не врахував, що Динамо зіграє в атаці набагато краще, ніж в попередніх іграх. Найкраще після зимової паузи.

Кияни десь відчули слабину в суперника, трішки притиснули та забили гол. А згодом, поступаючись в рахунку, продовжили активно та осмислено йти вперед. Наслідком став другий гол у виконанні Мораєса. І тут вже на хорошу оцінку заслуговує Олександр Хацкевич, який вгадав з молодими виконавцям в старті та вчасно випустив Мораєса – бразилець завдяки індивідуальним якостям приніс нічию.

Гравець матчу – Феліпе Андерсон

У складі Динамо найкращим став Віктор Циганков, який до впевненої гри додав черговий забитий гол у 2018 році та асист. Віктор вже примірює на себе роль лідера атак команди і прогресує від матчу до матчу.

Однак найкращим у поєдинку все ж був Феліпе Андерсон. Ще до перерви в умовах обмеженого простору він створював проблеми «динамівській» обороні, а коли почали виникати розриви в побудовах «біло-синіх» – стримати бразильця вже не вдавалося нікому. Це мало не епізодичний характер, а системний. До того ж, сьогодні в активі Андерсона гол і результативна передача.

Ліга Європи. 1/8 фіналу, перший матч

Лаціо – Динамо – 2:2

Голи: Іммобіле, 54, Андерсон, 62 – Циганков, 52, Мораєс, 79

Вилучення: Гармаш (після фінального свистка)

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий