Долар коштуватиме 30 гривень — експерт

Чергову девальвацію національної валюти прогнозують в кінці лютого 2016 року. Схоже, спекулянти мають намір повторити минулорічну ситуацію, коли українська гривня встановила новий антирекорд, впавши 24 лютого 2015 року до 30 грн. за долар, а на чорному ринку американську валюту тоді продавали майже — по 40! — гривень.




Лише за останній місяць національна валюта втратила понад 2 гривні і її падіння продовжується. Спроба НБУ «збити» попит 12 лютого 2016 року виявилась зовсім невдалою. Крім того, вона не покрила навіть десяту частину із заявленого попиту при тому, що сама Гонтарева неодноразово запевняла, що НБУ не виходитиме на ринок, щоб продавати американську валюту.


 

Сьогодні гривня і далі продовжує падати. Під кінець дня долар вже продають по 27.20-27.30 грн. Експерти кажуть, що основною причиною падіння гривні є непослідовна та непрофесійна політика НБУ. Масла до вогню додає ще й той факт, що МВФ зволікає із видаленням Україні чергового траншу фінансової допомоги, вказуючи на відсутність реформ та тотальну корупцію.



Всі ці фактори підігрівають панічні настрої населення, на чому моментально заробляють спекулянти на чорному ринку та окремі фінансові банківські структури.

На думку голови ВК «Наступ» Руслана Секели, гривня продовжить падіння доти, доки МВФ чітко не скаже, що гроші дадуть. «Доки ситуація із виділенням наступного траншу МВФ залишається незрозумілою та завуальованою, ринок миттєво реагуватиме подальшим падінням гривні. Не має чітких сигналів ні від міжнародних кредиторів, ні від НБУ, щоб ринок заспокоївся, тому гривня падатиме і її курс цілком може сягнути і 30 за долар. «, — пояснив Секела.

znaj

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий