Довгожителі розкрили секрет, як дожити до 100 років: це треба знати кожному

Довгожителі розкрили секрет, як дожити до 100 років: це треба знати кожному

Довголіттю сприяють позитивний настрій і правильне харчування. Секрети раціону довгожителів розкрили вчені




Команда дослідників на чолі з Деном Бюттнером виявили кілька «блакитних зон» (Blue Zones), де люди живуть дуже довго, а ще відрізняються відмінним здоров’ям. Вчені припустили, що секрет довголіття криється в особливому раціоні, який допомагає місцевим жителям зберегти здоров’я на довгі роки.


У різних місцевостях продукти, що становлять основний раціон харчування, розрізняються. Але в основі здорового харчування завжди лежить велика кількість овочів і фруктів. Ось якому меню надають перевагу довгожителі з різних країн.

Острів Окінава, Японія. У раціоні японців дуже багато морепродуктів. Довгожителі острова їдять морські водорості, коричневий рис і гриби шиітаке, п’ють багато зеленого чаю, а також вживають сир тофу і часник.



Сардинія, Італія. Італійські довгожителі – великі шанувальники сиру і інших продуктів, багатих кальцієм і білком. Ще один секрет довголіття сардинців – велелюбність. Регулярне статеве життя зміцнює здоров’я і підтримує бадьорий настрій.

Ікарія, Греція. Середземноморська дієта передбачає велику кількість рослинних масел, овочів, бобових. А ось м’яса жителі Ікарі їдять зовсім мало, і це, як вони вважають, і є секрет їхнього довгого і здорового життя. Сочевиця, молоко, фрукти, зелень, мед і трохи риби – цього достатньо, щоб забезпечити організм всіма життєво важливими елементами.

Нікоя, Коста-Ріка. Жителі півострова Нікоя в Центральній Америці щодня вживають три продукти: сквош, квасолю і кукурудзу. Сквош – це місцевий різновид кабачка. Всі три продукти низькокалорійні і містять безліч вітамінів і корисних мікроелементів.

Лома Лінда, Каліфорнія. Жителі цього каліфорнійського містечка дотримуються «біблійної дієти», не курять і не вживають алкоголь. Свою дієту місцеві довгожителі взяли прямо з біблійної книги Буття. Вони їдять хліб з цілісної пшениці на заквасці, фрукти, горіхи, трохи риби, а замість м’яса – боби.

Ден Бюттнер вважає, що довголіття – це результат не тільки правильного харчування. Величезну роль відіграє спосіб життя, рухливість, любов до життя і здоровий сон.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий