«Душитимуть росіян!» Лавров вибухнув публічними погрозами Україні

«Душитимуть росіян!» Лавров вибухнув публічними погрозами Україні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що завдяки рішенню президента РФ Володимира Путіна росіян в Україні ставатиме все більше і більше.




При цьому пролунала «небезпечна» фраза про «захист співвітчизників». «Якщо захист російськомовних, російської культури, мови є політикою, то в такому разі ми від цієї політики нікуди піти не можемо. Так само як навряд чи європейці і американці можуть перестати захищати права своїх співвітчизників, які опинилися під загрозою. Тим більше у даному разі це мільйони наших співвітчизників. Вони громадяни України, але багато хто з них — громадяни Росії. Їх буде більше, враховуючи ухвалене рішення, оформлене указом президента», — сказав Лавров у інтерв’ю «РБК».


Російський чиновник стверджує, що Кремль нібито зацікавлений у тому, щоб Україна була державою з народним господарством, яке розвивається, як було заведено говорити.

«Але влада у Києві каже, що вони душитимуть росіян, причому не просто говорить, а ухвалює закони — про освіту, про українську як державну мову, скасовують законодавчі акти, які забезпечували права російськомовних та інших національних меншин. До речі, ці права закріплені у Конституції», — обурився Лавров.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий