Два фінали та півфінал: українські борці феноменально стартували на Олімпіаді-2020

Два фінали та півфінал: українські борці феноменально стартували на Олімпіаді-2020

Українські борці греко-римського стилю Жан Беленюк (до 87 кг) і Парвіз Насібов (до 67 кг), а також представниця нашої країни у вільній боротьбі Ірина Коляденко (до 62 кг) феноменально стартували на Олімпіаді в Токіо. Насібов і Беленюк вийшли у золотий фінал змагань у столиці Японії.




Спочатку Парвіз переміг данця Фредріка Бьєррехуса з рахунком 5:1, а потім з великими труднощами здолав віцечемпіона світу 2019 року росіянина Артема Суркова. Кожен із борців набрав по одному очку, але далі пройшов українець, оскільки останнім зробив результативну дію.


Наступним опонентом нашого співвітчизника став єгиптянин Мохамед Ельсаєд. У першій половині сутички суперникові Парвіза вдалося набрати п’ять очок – одне за активність і чотири за успішний кидок. Після короткої перерви ситуація на килимі кардинально змінилася. Насібов переломив хід протистояння і почав здійснювати неймовірний тиск на єгиптянина, що вилилося в фантастичну перемогу на останніх секундах із рахунком 7:6.

Насібов переміг трьох суперників

Беленюк також вдало розпочав змагання в категорії до 87 кг, взявши реванш у серба Зурабі Датунашвілі (3:1), який переміг нашого співвітчизника на шляху до тріумфу на чемпіонаті Європи-2021. У чвертьфіналі Жан взяв гору над алжирцем Баширом Сід Азаром, закінчивши сутичку з рахунком 1:1, але вигравши за рахунок того, що набрав очко останнім.



Перша половина півфіналу проти Івана Гуклека пройшла в центрі килима. Трохи більше активності виявляв хорват, за що отримав один бал і можливість проявити себе в партері. Після перерви Беленюк також отримав шанс у партері та майстерно ним скористався, заробивши відразу шість очок за дві атаки, проведені протягом декількох секунд. Це і забезпечило українцеві перемогу з рахунком 7:1.

Беленюк взяв реванш за чемпіонат Европи

Коляденко не найкращим чином провела перші хвилини сутички 1/8 фіналу проти нігерійки Амінат Аденії, дозволивши суперниці виконати кидок і заробити чотири очки. Але українка швидко перевернула хід подій, поклавши представницю африканської країни на лопатки.

Таким же способом вона розібралася і з китаянкою Лун Цзя, дотиснувши спортсменку з Піднебесної на останніх секундах першої половини. У півфіналі вона зустрінеться з Айсулуу Тінібековою з Киргизстану.

Ірина Коляденко змусила суперницю плакати
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий