«Дякуємо!» і «Ганьба!»: як у Вінниці зустріли та провели Саакашвілі (відео)

«Дякуємо!» і «Ганьба!»: як у Вінниці зустріли та провели Саакашвілі (відео)

17 вересня, у Вінниці побував позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії та колишній голова Одеської ОДА, а нині – лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі.




Епатажне повернення «Міхо» в Україну, яке влада вважає порушенням законодавства, а прихильники Саакашвілі – відновленням справедливості, «підігріло» у суспільстві інтерес до його особи. Тож на зустріч з політиком прийшли сотні вінничан: як прихильників, так і противників, а також тих, хто просто «приміряється» до нових політичних рухів чи полюбляє спостерігати за «війнами» у верхах.


Ще напередодні приїзду Саакашвілі до Вінниці у місцевому політикумі заговорили про можливі провокації: спочатку з’явились листівки-запрошення, де вінничан закликали прийти не до пам’ятника Михайлу Коцюбинському, де відбувалась зустріч, а на площу Тараса Шевченка. Однак, прихильники колишнього грузинського президента заявили, що вирішили цю проблему на свою користь і підвозили людей, які прийшли на «фейкове» місце зустрічі автобусами – на справжнє.

Сам Михайло Саакашвілі на зустріч з вінничанами запізнився майже на годину. Перед тим «розігріти» публіку встигли нардепи Віктор Чумак та Юрій Дерев’янко. А лідер місцевої організації «РНС» Леонід Марцинковський повідомив про ще одну, за його словами, провокацію: мовляв, ходять чутки, що за участь у мітингу на підтримку Саакашвілі, він платить усім по 500 гривень.



Тому, хто прийшов сюди за гроші, розходьтеся, нічого нікому не дам, —  пожартував Леонід Марцинковський.

Саакашвілі на площі зустріли неоднозначно: поряд з вигуками «Міша!» і «Дякуємо!» одразу ж пролунало: «Ганьба!», «Повертайся в Грузію!» та «Говори українською!».

Незгодних політик назвав провокаторами, а його прихильники стали відтісняти противників з площі. Розділити їх намагались поліцейські. В результаті у кількох місцях майдану час від часу виникала штовханина.

У своєму виступі Михайло Саакашвілі сказав, що їздить Україною, аби збирати вимоги до влади на велику акцію протесту, яку збирається влаштувати за місяць у Києві. Не забув він зробити комплімент Вінниці: сказав, що новий уряд також буде з вінничан, тільки – «з хороших вінничан». А ще пожалкував, що весь минулий тиждень в Україні обговорюється «тема Саакашвілі»:

Забудьте вже про Саакашвілі – в країні війна.., — сказав він.

Проводжали політика його прихильники, як справжнього кумира: хтось хотів просто доторкнутися до нього, хтось зробити селфі, а ще хтось передати привіт і запевнити, що «вірить в нього».

Мені потрібно з Вами сфотографуватися, бо вступила у Вашу партію! – наздоганяла політика у натовпі одна з прихильниць і їй таки вдалось зробити «омріяне» фото.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий