Генерал прокоментував вірогідність ризику вторгнення РФ в Україну через Білорусь

Генерал прокоментував вірогідність ризику вторгнення РФ в Україну через Білорусь

Спільні навчання РФ та Білорусі «Захід-2017» для України не є прямою військовою загрозою, однак небезпека широкомасштабного вторгнення російських військ з території Білорусі завжди має бути головною темою для військово-політичного керівництва України. Таку точку зору в інтерв’ю «Обозревателю» висловив колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата.




У своєму коментарі заяви голови Верховної Ради України про те, що спільні навчання можуть обернутися прямий агресією з території Білорусі, він визнав: «Дана заява насправді містить велику частку правди. Наша держава повинна розуміти, що з території Білорусі — найкоротший шлях до Києва. Ніхто не знімав цю небезпеку з порядку денного. Заяви наших добрих білоруських сусідів про те, що вони не дозволять настання зі своєї території — це заяви, це слова. Ця загроза була і є», — підкреслив генерал.


У той же самий час, Лопата зауважив: він переконаний в тому, що сьогодні Росія не готова «до повномасштабного застосування збройних сил щодо України». «Поки вони тільки готуються. Я не думаю, що в цьому році вони підуть на рішучі дії щодо України в оволодінні її територією», — сказав Лопата.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий