Глава МЗС Британії розповіла, який «сигнал» передала Кремлю: росіянам не сподобалося

Глава МЗС Британії розповіла, який «сигнал» передала Кремлю: росіянам не сподобалося

Міністерка закордонних справ Британії Ліз Трасс відреагувала на звинувачення російського колеги Сергія Лаврова, який охарактеризував їхні переговори у Москві як «розмову німого з глухим». Вона зазначила, що під час бесіди чітко виклала думку Лондона щодо Росії, назвавши її агресором, і «росіянам сказане нею не сподобалося».




Глава британського МЗС згадала про понад 100 тис. солдатів, зосереджених біля кордонів України, і попередила: якщо РФ організує вторгнення, це згубно вплине на уряд і весь російський народ. Роз’яснення щодо діалогу двох міністрів, який відбувся ще 10 лютого, опублікувало видання Daily Mail.


Зазначається, що новими коментарями Трасс поділилася після зборів, на яких британські чиновники шукали спосіб «допомогти своїм громадянам, котрі все ще перебувають в Україні в умовах напруженості, що зростає».

Відповідаючи на запитання журналістів, міністерка запевнила, що досягла своєї мети на переговорах у Москві, доставивши адміністрації Володимира Путіна повідомлення про загрозу ймовірної атаки на Україну.



Трасс спростувала звинувачення Лаврова в тому, що вони мали «розмову між глухим і німим», і що вона нібито не була готова до переговорів.

«Звичайно, росіянам не сподобалося те, що я сказала, але я це кажу. Хочу, щоб вони утрималися від своїх намірів і знали, що вторгнення спричинить серйозні витрати», – заявила глава МЗС Британії.

Ліз Трасс їздила на переговори з Сергієм Лавровим у Москву

Видання додає: на Даунінг-стріт наполягали на тому, що прориву на переговорах британського та російського міністрів не очікувалося. Там їх називають важливою можливістю передати своє розуміння ситуації, а також почути безпосередньо від росіян їхню позицію.

«Ми завжди продовжуватимемо вивчати всі можливості для того, щоб піти дипломатичним шляхом, і ми готові до подальших обговорень із нашими російськими колегами на всіх рівнях на користь деескалації цієї кризи», – заступився за Трасс офіційний представник прем’єр-міністра Британії.

Він наголосив, мовляв, ні в кого не було «ілюзій щодо того, чого можна досягти за одну зустріч».

«Але дуже важливо, щоб ми використовували всі ці можливості й продовжували просувати це повідомлення про те, якою буде реакція на подальшу агресію, щоб у Росії не було жодних сумнівів щодо нашої позиції та позиції наших союзників із НАТО», – зазначив співрозмовник.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий