Голос за Сергія Моргунова купують за iPhone 5S

Четвертого листопада перед другим туром виборів міського голови у Вінниці почали обдзвонювати молодь. Під виглядом соціологічного опитування закликають прийти на вибори та проголосувати. За голос, відданий за Сергія Моргунова, обіцяють iPhone 5S.




«Подзвонили з невизначеного номера дівчина. Представилась, що вона з молодіжної організації. Каже: «робимо соцопитування. Почала питати, чи підете на вибори? Чи буду голосувати за Сергія Моргунова? Якщо проголосуєте за Моргунова — виграєте айфон!». Коли перепитала з якої організації вона, дівчина просто кинула трубку» — розповідає вінничанка Олена.


Водночас, у день виборів, 15 листопада міські молодіжні організації проведуть інформаційну кампанію «ВінницяГолосує». Хочуть, щоб молоді люди ставали активними виборцями.

«Наша ціль викорінити байдужість та закликати молодь голосувати на виборах. Не агітуємо за жодного із кандидатів. Кому віддати свій голос – справа кожного, проте віддати його просто необхідно, – пояснює один із організаторів кампанії Ігор Цигвінцев. — Проведемо два конкурси. Перший «Вінниця вирішує все». Необхідно робити репост головної новини спільноти #ВінницяГолосує. У день виборів, 15 листопада сфотографуватись iз бюлетенем на виборчiй дiльницi та розмiстити фото у спiльнотi #ВiнницяГолосує в альбомi свого навчального закладу



Кожні 15 хвилин між учасниками конкурсу будуть розігруватись 3 iPhone 5S, 8 карт пам’яті на 32 Gb, 12 білетів у кінотеатр, 5 проїзних квитків, 5 поповнень мобільного рахунку на 100 гривень, 3 сертифікати на гру у боулінг, 2 сертифікати на вечерю у ресторані «Мафія».

Другий конкурс має назву «Битва унiверситетiв». Один з них отримає сертифiкат на 10 тисяч гривень, якщо студенти будуть найактивнішими на виборах.

Вінницька громадська мережа «Опора» та обласний Комітет виборців не побачили порушень у цій інформаційній кампанії. Також не простежили використання адмінресурсу.

 

Источник:  gazeta

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий