Головне за ніч: затримання заступника голови “Оппоблока” і смертоносна атака на міжнародний аеропорт

Головне за ніч: затримання заступника голови “Оппоблока” і смертоносна атака на міжнародний аеропорт

Керував бандою: подробиці затримання заступника голови “Оппоблока”




У Миколаєві затримали членів злочинної організації, керівником якої є заступник голови фракції “Опозиційний блок” Миколаївської міськради. Про це стало відомо з повідомлення генпрокурора Юрія Луценка. За його словами, злочинною групою керував “оппоблоківець” з прізвищем Копійка. У складі банди знаходився син чиновника, його помічник і двоє керівників підконтрольних підприємств у сфері ЖКГ. “Ця організація систематично протягом 2016-2017 років здійснювала розкрадання бюджетних коштів. У грудні 2017 року члени ОЗГ, намагаючись приховати свою злочинну діяльність, були викриті в передачі хабара в сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури, який завчасно повідомив про це своє керівництво”, – заявив глава ГПУ. Всього правоохоронці затримали п’ятьох учасників злочинної групи.


Рішення прийнято: яку компенсацію отримають постраждалі під час Євромайдану

На виплати сім’ям загиблих учасників Революції гідності в 2018 році виділили 294 млн грн. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. За його словами, гроші почнуть видавати з січня. Також отримають компенсацію ті люди, які травмувалися під час Майдану. Сім’ям загиблих перерахують по 1 млн грн, людям з важкими тілесними ушкодженнями – по 500 тис. грн. Тим, хто отримав легкі травми, нарахують по 200 тис. грн. “За документами, на допомогу зареєстровані 500 сімей. Це і сім’ї загиблих, і постраждалі – хто отримав вогнепальні або ножові поранення, контузії, був побитий”, – зазначив Рева.



Вибух зруйнував багатоквартирний будинок, жителі під завалами

Вибух повністю зруйнував житловий будинок у бельгійському місті Антверпен. Більш того, дві сусідні будівлі отримали серйозні пошкодження. Інцидент стався о 21:30 за місцевим часом. Як повідомляють місцеві ЗМІ, епіцентром вибуху стала піцерія, яка перебувала на першому поверсі. За попередніми даними, вибухнув побутовий газ. В результаті вибуху постраждало п’ять осіб, їх госпіталізували. Ще кілька людей вважаються зниклими без вести, їх кількість не уточнюється. З під завалів вже дістали чотирьох чоловік. Також повідомляється, що співробітники служб екстреної допомоги мають зв’язок з трьома людьми, які перебувають під завалами.

Терористи безжально атакували міжнародний аеропорт, десятки загиблих

В результаті нападу групи озброєних бойовиків на єдиний діючий міжнародний аеропорт в столиці Лівії Тріполі загинули щонайменше 20 осіб, ще близько 60 отримали поранення. Це сталося в понеділок, 15 січня. Напад на аеропорт було організовано для того, щоб влаштувати втечу бойовиків з в’язниці, яка розташована поруч з аеропортом. У ній містяться близько 2500 ув’язнених, більшість з яких проходять у справах, пов’язаних з тероризмом і угрупованням Ісламська держава.

Перевершив у розумінні: штучний інтелект досяг нових висот

Штучний інтелект вже перевершив людину в читанні і розумінні тексту. Новій розробці компанія Alibaba дали пройти тест Стенфордського університету. Завдання складається з понад 100 тисяч питань і є одним з найбільш авторитетних способів оцінки штучного інтелекту. Найвищий результат, який в цьому тесті отримала людина – 82.304. А ось штучний інтелект компанії Alibaba набрав 82.440, ставши першим в світі, який перевершив людський результат. І хоча в цьому ж тесті штучний інтелект Microsoft набрав 82.650, Alibaba відзначають, що зробили це на день раніше.

Джерело: Politeka

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий