Google непомітно підслуховує вас через мікрофон. Ось як знайти запис

Google непомітно підслуховує вас через мікрофон. Ось як знайти запис

Сьогодні ми повідомляємо, що Google не тільки записує розмови, але і зберігає їх на власних серверах. Причому робот «підслуховує» вас не тільки, коли смартфон включений, але і коли він просто лежить собі поруч з вами, наприклад, на робочому столі.


Навіщо це потрібно Google? У компанії пояснюють підслуховування необхідністю збору і аналізу інформації, яка згодом допоможе алгоритму підібрати для вас рекламу відповідно до інтересів. Звучить не так вже й страшно, але!

По-перше, особиста інформація може потрапити в чужі руки, якщо хтось зламає ваш аккаунт;



По-друге, якби у вас стався будь-який конфлікт або просто непорозуміння з владою, ваші розмови компанія зобов’язана буде передати до відповідних органів;

По-третє, відверто кажучи, «підігнана» під інтереси користувачів реклама часто абсолютно не потрапляє під ці самі інтереси і тільки даремно дратує користувача. В цьому випадку збір інформації стає просто безглуздим.

Втім, до честі компанії, Google не приховує факт збору особистих даних, тому кожен може авторизуватися в своєму акаунті і почистити зібрану там інформацію.

Тут зберігаються всі дані з мікрофона вашого телефону. Якщо тут поки нічого немає, значить, ви ще не користувалися голосовим помічником. Тобто, ніколи не говорили: «ОК, Google».

А ось повне досьє, яке на вас зібрав Google, ґрунтуючись на тому, що ви робите в Інтернеті.

Серед іншого, тут є інформація, де і коли ви були (точніше, ваш телефон); все, що ви шукали в Інтернеті; всі сторінки, які ви завантажували. На щастя, зручна навігація дозволяє швидко і без сліду все видалити.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий