Горбатюк озвучив цифри щодо Майдану: підозрювані, вироки, засуджені

Горбатюк озвучив цифри щодо Майдану: підозрювані, вироки, засуджені

Про підозру у справах пов’язаних з протестними акціями в Україні з 30 листопада по 21 лютого 2014 року повідомили про підозру 412 особам.




Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.


«Якщо говорити про всі події, пов’язані з протестними акціями в Україні з 30 листопада по 21 лютого, а не тільки про те, що було в Києві, то в цілому по цих справах повідомлені про підозру 412 осіб. До суду направлено справи щодо 252 осіб, суди винесли 50 вироків, і, відповідно, справи по 202 підсудним продовжують розглядатися в судах», — сказав він.

«З 50 судових вироків міра покарання у вигляді реального позбавлення волі була у двох, але відбуває покарання одна людина, і то, якщо вже не вийшов за «законом Савченко». Це щодо подій січня, коли «тітушки» побили учасника акції протесту, вивезли в автобусі і обікрали — йдеться про позбавлення волі, катування і грабежі», — додав він.



Горбатюк уточнив, що «одна людина отримала чотири з половиною роки реального терміну, другий — чотири роки умовно, ще один засуджений отримав два з половиною роки позбавлення волі, але з урахуванням «закону Савченко» і після оголошення вироку він вважався таким, що відбув покарання».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий