Гриценко відкрив українцям очі: «Крим не повернеться при Путіні, світ схильний забути цю тему»

Гриценко відкрив українцям очі: «Крим не повернеться при Путіні, світ схильний забути цю тему»

У четвер, 6 червня, в новому випуску програми «Право на владу» серед інших питань обговорюють гучні ініціативи України для досягнення миру на Донбасі та повернення окупованих територій.




До студії завітав лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Він відповів на запитання, як можна почати компроміс з Росією не на умовах капітуляції.


«Наша армія ще доволі слабка, для того, щоб воювати за Крим. Це очевидно. Чи не думають політики посунути питання Криму на другий план, і таким чином вирішити питання Донбасу, щоб за Донбас не гинули українці», — запитала в Гриценка ведуча Наталія Мосейчук.

«Україна повинна повернутися в рамки міжнародно визначених кордонів станом на лютий 2014 року. Включаючи нині окуповані території Донбасу і включаючи анексований Крим. Це кінцева мета. І це принципова позиція. Я вам скажу так. Не хочу обманювати людей. Сьогодні не тільки в Україні, а ніхто у світі не має рішення щодо Криму. Ніхто – ні в Америці, ні у Франції, ніде. Попри ритуальні заяви, що це порушення суверенітету, хтось каже, що це акт агресії. Тим не менше, рішення немає. Ні в кого.



Україна сама не може своїми силами повернути Крим, а світ не готовий і скоріше схильний забути цю тему. Тому треба набратись терпіння та зміцнюватись самим», — заявив Гриценко.

«Не буде такого тиску на Путіна з боку Заходу, щоб ми могли серйозно говорити, що Крим можна повернути дипломатичними, санкційними зусиллями при Путіні. Скоріше це буде після Путіна. Ми це маємо чесно усвідомити і не обманювати одне одного», — додав політик.

На

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий