Іловайська трагедія: Семенченко зробив жорстку заяву

Іловайська трагедія: Семенченко зробив жорстку заяву

У Іловайській трагедії винні не тільки російські окупанти, а й українські воєначальники




Про це на своїй сторінці в Facebook пише народний депутат і екс-командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко.


Нардеп нагадав, що згідно зі звітом Генпрокуратури України, єдині винуватці Іловайської трагедії – президент РФ Володимир Путін і начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов.

“Я, як учасник подій, заявляю про те, що прокуратура бреше! Я не буду брати участь в їх “іграх” і не буду знайомитися зі справою в “закритому режимі”. Таку можливість надали тільки народним депутатам України. Я буду знайомитися зі справою на рівні з усіма потерпілими – родичами живих і загиблих, хлопцями які пройшли через Іловайськ. Закриття справи для “звичайних громадян України” – злочин”, – заявив Семенченко.



Також екс-комбат зазначив, що знає про матеріали розслідування, так як давав свідчення прокурорам, як і його бійці. Парламентар згоден, що оккупаційні війська вторглися в Україні і розв’язали війну. Але на його думку це не єдині винні. Як запевняє народний обранець, кілька днів, поки російські війська йшли від кордону до Іловайська керівництво ЗСУ і АТО не приймало жодних рішень. І тільки коли, через кілька днів, оточення українських військових російськими окупантами стало реальністю – був відданий наказ “на вихід”.

“Прямо на закопані російські танки. Про гарантії отримані від керівництва армії агресора може йти мова? “Вірити” ворогу в умовах війни – злочин. Після Іловайська був ДАП і Дебальцеве. Ті ж генерали вели себе так само як і в Іловайську. Злочин став серійним! І все це привело не тільки до поразок! Все це призвело до перших і других Мінських договірних, в які всі ці три роки наполегливо вганяють мою країну”, – нагадує екс-командир” Донбасу “.

 

Джерело: Politeka

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий