Їзда на нерозмитненому авто: в Україні з’явилася перша «жертва»

Їзда на нерозмитненому авто: в Україні з’явилася перша «жертва»

За їзду на нерозмитненому авто українець поплатився квартирою. Один з районних судів Одеси визнав законною постанову митниці про стягнення з громадянина України штрафу в розмірі 618 395 гривень. Причина — їзда на нерозмитненому авто.




Про це повідомляє Infokava.com з посиланням на autocentre.ua


Відповідну інформацію опублікував на своїй сторінці в Facebook генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

За його словами, одесит поплатився за універсал Volvo V70, ввезений в 2014 році громадянином Йорданії в режимі тимчасового ввезення. Потім авто на іноземних номерах було передано в користування українцю. 4 вересня 2015 року машину зупинили на посту ДАІ, а потім одеська митниця виписала 618 тис. гривень штрафу.



Водій Вольво вирішив оскаржити штраф у суді і посилався на Стамбульську конвенцію, проте судді стали на бік митниці. У рішенні суду зазначено, що Стамбульська конвенція поширюється на нерозмитнені автомобілі, ввезені з метою подальшого перевезення пасажирів або вантажів на промисловій та комерційній основі. Позивач не надав доказів комерційного використання машини. Водій також заявив, що вина за незаконне ввезення машини лежить на її власнику, громадянину Йорданії. Але суд не взяв до уваги цю інформацію, а постановив, що українець неправомірно користувався Volvo V70.

Езда на нерастаможенном авто: в Украине появилась первая "жертва"

В результаті, одесит не тільки позбувся авто на іноземній реєстрації, але і втратив квартиру. На квартиру накладено арешт, і вона буде продана для оплати штрафу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий