Катастрофа MH17 над Донбасом: фатальний наказ віддав російський генерал

Катастрофа MH17 над Донбасом: фатальний наказ віддав російський генерал

Розшукуваний слідчою групою фігурант справи про збитий на Донбасі малайзійський Boeing з позивним «Дельфін» – це головний інспектор Центрального військового округу, генерал-полковник Микола Ткачов




До такого висновку прийшли в спільному розслідуванні група Bellingcat і журналісти The Insider.


На записах, які опублікували для пошуку свідків слідчі з Нідерландів, до «Дельфіна» звертаються як до Миколи Федоровича. Журналісти з’ясували за відкритими джерелами, що Ткачов – єдиний серед нині живих російських генералів з цими ім’ям та по батькові.

Щоб порівняти голос Ткачова з голосом «Дельфіна» кореспондент The Insider сказав генералу, що хоче зробити інтерв’ю про Суворовське училище. У замітці видання приносить у Ткачову вибачення за те, що ввело його в оману.



Журналісти замовили дві незалежні експертизи для порівняння голосів в США і Литві. В обох випадках експерти прийшли до висновку, що ймовірність збігу дуже висока.

Висновки обох голосових експертиз вказують на те, що «Дельфін» і генерал Ткачов з дуже високим ступенем ймовірності є однією і тією ж особою. Якщо ж врахувати ще ряд факторів, які не бралися експертизою до уваги (ім’я Микола Федорович, високе військове звання, ряд інших більш дрібних співпадаючих деталей – таких, як музика замість гудка на телефоні), то все це разом робить можливість помилки статистично абсолютно неймовірною.

Сам Ткачов заявив, що після повернення з Сирії (там він працював головним військовим радником) в 2012 році він «з Єкатеринбурга нікуди не виїжджав», а влітку 2014 року в Україні не був.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий