Кількість втрачених зубів визначає тривалість життя людини: вчені

Кількість втрачених зубів визначає тривалість життя людини: вчені

Чим більше зубів втрачає людина, тим менше їй залишається жити, якщо вірити дослідникам. Вони встановили, що ті, хто зберегли майже всі свої зуби до віку в 74 роки, значно частіше доживають до 100 років. Кількість втрачених зубів є ключовим індикатором того, як людина ставиться до власного здоров’я.


Картинки по запросу віпадение зубов

При цьому втрата зубів тісно пов’язана з рівнем стресу, з яким люди стикаються протягом усього життя. На стрес впливають різні соціальні, емоційні, фінансові та освітні переживання, а також хронічні, генетичні хвороби і шкідливі звички.



Похожее изображение

Опубліковане в журналі Periodontology 2000 дослідження показало, що люди, які втратили 5 і більше зубів до віку в 65 років, значно частіше страждають від інших серйозних проблем зі здоров’ям, а саме серцево-судинних захворювань, діабету та остеопорозу. Вони суттєво обмежують очікувану тривалість життя людини. Багато з цих захворювань раніше були пов’язані з якістю життя людини і її соціально-економічним статусом.

Картинки по запросу віпадение зубов

Як підкреслюють дослідники:

Існує безліч причин випадіння зубів, серед яких травми, куріння або погана гігієна порожнини рота, вони також можуть бути пов’язані з хворобами ясен, які, в свою чергу, збільшують ризик захворювань серця і діабету. Отримані нами висновки показують, що втрата зубів може свідчити про низьку якість інших сфер життя людини, що говорить про високу ймовірність загального поганого здоров’я. Важливо, що пов’язані з втратою зубів хвороби також збільшують ризик і інших нездужань.

Джерело

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий