Кличко оголосив про завершення кар’єри (видео)

Кличко оголосив про завершення кар’єри (видео)

Легендарний український суперваговик, дворазовий чемпіон світу Володимир Кличко (64-5, 54 КО) заявив про завершення спортивної кар’єри.




Як повідомляє Boxing Scene, 41-річний Володимир Кличко йде з професійного боксу.


Заява Кличка була опублікована на його сайті, який перестав працювати через величезний наплив відвідувачів.

«Будучи любителем і професійним боксером, я домігся всього, про що мріяв, і тепер після спортивної, хочу почати другу кар’єру. Я ніколи не думав, що у мене буде така довга і неймовірно успішна кар’єра в боксі. Я дуже вдячний за це. Дякую всім, хто завжди підтримував мене. Особливо моя сім’я, моя команда і мої численні фанати», – заявив Кличко.



Дивіться відеозвернення Володимира Кличка:

Головні досягнення Володимира Кличка:

Володимир Кличко почав займатися боксом в 14 років.

Після того, як Володимир став олімпійським чемпіоном (1996 рік) і після вдалої любительської кар’єри (з 140 боїв виграв 137), Кличко в 1996 році дебютував на професійному ринзі.

За свою профікар’єру Володимир провів 69 боїв, з них виграв 64 поєдинки, причому 53 – нокаутом.

Володимир ставав чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями WBO (2000-2003, 2008-2015), IBF (2006-2015), IBO (2006-2015), WBA (2011-2015).

Кличко на даний момент займає 2 місце за тривалістю чемпіонства у важкій вазі (9 років і 7 місяців), поступившись за цим показником Джо Луїсу (11 років і 8 місяців).

Свій останній бій Володимир Кличко провів 29 квітня 2017 року на стадіоні Уемблі в Лондоні проти британця Ентоні Джошуа. Джошуа достроково виграв бій і завоював титули чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA і IBO. Цей бій назвали найкращим у суперважкій вазі.

Відразу після бою Джошуа сказав, що готовий провести бій-реванш з Кличком, якщо Володимир захоче. А Кличко заявив, що не збирається завершувати кар’єру.

Відзначимо, що Володимир постійно змінював своє рішення щодо подальшої кар’єри.

Знай.Спорт

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий