Клімкін назвав реальні строки вступу України до ЄС

Клімкін назвав реальні строки вступу України до ЄС

Якщо Україна почне переговори про вступ в Європейський Союз в 2025-2026 роках, країна зможе прийти до членства в ЄС на початку наступного десятиліття.




Такий прогноз озвучив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю ТСН.ua. Він додав, що для досягнення реальних результатів, необхідно говорити правду.


«Я вважаю, що ми не повинні людям брехати. І для мене реальною амбіцією, розуміючи там, де знаходимося ми, і там, де знаходиться Євросоюз, було б отримати європейську перспективу, скажімо, через п’ять, через шість років – в 2025-м , 2026-му році почати переговори і прийти до членства в Євросоюзі на початку наступного десятиліття. Тому повинні один одному говорити правду. і я вважаю, що це запорука того, що ми досягнемо реальних результатів», – підкреслив він.

Клімкін додав, що для вступу в ЄС і НАТО є однакові базові умови щодо стійкої демократії та верховенства права.



«Але для вступу в ЄС потрібна адаптація до божевільного кількості європейських стандартів. Це вимагає часу, дуже цілеспрямованої роботи. Це вимагатиме, я серйозно це кажу, дуже хворобливих рішень для України, надзвичайно болючих для нашої економіки. Тому ми повинні чітко згуртуватися навколо європейського курсу і його зробити. Але не говорити, що це буде через два роки, через чотири роки, через п’ять років. Цього не буде. Ми повинні побудувати чесний шлях вперед», – подчернул Клімкін.

Павло Клімкін назвав реальні строки вступу України в ЄС

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий