Путін 30 вересня підписав закон про анексію українських територій. Байки про те, що українці добровільно захотіли стати громадянами Росії, уже нікого не дивують, однак у Кремлі пішли далі. У Держдумі сказали, що готові анексувати регіони Сполучених Штатів Америки, якщо люди там цього захочуть. Про це повідомляють російські ЗМІ.


Як Росія збирається «рятувати» громадян США

Депутат парламенту країни-окупантки Алєксандр Толмачов 7 жовтня сказав, що Росія розглядатиме питання анексії США, якщо цього захочуть американці.

Якщо окремі штати відокремляться, а потім знову проголосують за приєднання до Росії, ми розглянемо це питання,
– сказав чиновник.



Він також зазначив, що голосування має відбуватись не у соціальних мережах, а офіційно та «легітимно», як у Криму, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. З цього можна лише посміятись, бо «законність» псевдореферендумів та подальшу анексію українських територій не визнала жодна країна цивілізованого світу.

Також депутат, у кращих традиціях російської пропаганди, почав розповідати про те, що «країни Заходу скоро розваляться», а «Європейський Союз тріщить по швах».

Що передувало заяві депутата

Як не дивно, все розпочалось з Ілона Маска. 3 жовтня у своєму твітері мільярдер-винахідник зробив скандальне опитування про те, чи громадяни окупованих областей мають вирішити на «голосуванні» питання про приєднання до Росії.

Того ж дня на твіт Маска відповіла Лібертаріанська партія Нью-Гемпширу, давши зрозуміти Ілону, що його опитування є абсурдним.

Тоді спробуємо так: воля людей, які живуть у Нью-Гемпширі, має вирішити, чи є вони частиною Америки,
– іронічно написали у твітері політичної структури.