Коли закінчаться жорсткі відключення світла в Києві та центрі України: у ДТЕК назвали терміни

Коли закінчаться жорсткі відключення світла в Києві та центрі України: у ДТЕК назвали терміни

У Києві та Київській області, а також на Житомирщині відключення світла найближчими тижнями не припиняться. Жорсткі графіки планують застосовувати ще близько двох тижнів, однак екстрені відключення не за графіком можуть завершитися вже через кілька днів.




«Аварійні відключення продовжуватимуться протягом двох наступних тижнів… У центральному та північному регіоні є великий дефіцит електроенергії, тому є не лише графіки погодинних відключень, а й графіки аварійних відключень», – заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук під час телемарафону.


Проте ситуація може змінитися і за кілька днів. Відключення загалом точно не припиняться, проте, як мінімум, стануть прогнозованими.

«За графіком ми зможемо постачати електроенергію до Києва через добу чи дві. Це максимум, що ми можемо зробити найближчим часом», – заявив Сахарук. Він уточнив, що для цього необхідно відремонтувати лінії та іншу інфраструктуру, яка необхідна для передачі електроенергії до Києва та інших регіонів.



Зокрема, у Житомирі енергетики не можуть відновити роботу деяких електропідстанцій після ракетних ударів Росії – для цього не вистачає обладнання. Тому в місті також триватиме жорстка економія електрики, розповів мер Житомира Сергій Сухомлин в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, у місті вже втричі скоротили рух електротранспорту, а вуличне освітлення увімкнуть лише на 30% від потужності. «Роботу деяких підстанцій за такий час неможливо відновити. Тому що йдеться про обладнання, яке потрібно замовляти, і дуже довго чекати на виробництво», – розповів Сухомлин.

Він також попередив, що у разі тривалої відсутності електроенергії водоканал та теплокомуненерго зможуть подавати воду та тепло по 5-8 годин на добу. Для цього місто має намір закупити генератори великої потужності.

При цьому продовжуються відключення світла у споживачів. Так, «Житомиробленерго» опублікувало графіки відключення на 7 листопада на сайті. Проте відповідність графіка реальним відключенням не гарантується через можливі аварії.

Про те, що у всіх енергетиків виникли проблеми з обладнанням для ремонтів мереж, також заявляв Сахарук. За його словами, компанія використала запас обладнання, який був на складах, після перших двох ударів Росії по українській інфраструктурі ще у жовтні.

Нове обладнання, за його словами, коштує дуже дорого і на його закупівлю не вистачає коштів. Крім того, потрібний час на його доставку в Україну.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий