Комітет Ради підтримав законопроєкти Зеленського про продовження військового стану й мобілізації

Комітет Ради підтримав законопроєкти Зеленського про продовження військового стану й мобілізації

У комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримали загалом законопроєкти, які передбачають продовження військового стану й загальної мобілізації в Україні ще на 90 діб. Відповідні документи (№7665 та №7664) вніс до парламенту президент Володимир Зеленський.




Про рішення комітету на своєму каналі в Telegram у неділю, 14 серпня, повідомив народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк. Зауважимо, що за вказані проєкти законів ще мають проголосувати нардепи ВРУ.


Очікується, що це відбудеться на найближчому пленарному засіданні.

Повідомлення парламентаря.

Про те, що Зеленський вніс до Ради нові законопроєкти «Про продовження терміну дії військового стану в Україні» та «Про продовження терміну проведення загальної мобілізації», стало відомо 12 серпня.



Це вже четверте продовження воєнного стану цього року. Востаннє його термін встановили одразу на 90 діб (до 23 серпня 2022-го). У попередніх законах були вказані одномісячні терміни.

Військовий стан, а також загальна мобілізація в країні були оголошені 24 лютого, в перший день повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий