Крапка у скандалі з Олегом Скрипкою: волонтер АТО запропонував варіант вирішення проблеми української мови в країні

Крапка у скандалі з Олегом Скрипкою: волонтер АТО запропонував варіант вирішення проблеми української мови в країні

Відомий волонтер та військовий АТО Мирослав Гай не залишився байдужим до нещодавнього скандалу з Олегом Скрипкою та запропонував у власному дописі у соцмережі свій варіант вирішення проблеми державної мови в Україні, передає replyua.net.




«З цього неврозу можна вийти, якщо всі кінокомпанії та видавництва, які виробляють україномовну продукцію, будуть звільнені від оподаткування. Всі вчителі української мови та історії України (та й, власне, усі вчителі), також не повинні сплачувати будь-яких податків. Міністра МВС Авакова варто змусити спілкуватися винятково українською мовою під час виконання своїх обов’язків. Українське громадянство повинні отримувати лише ті особи, які зможуть бодай на три бали за старою системою скласти іспит з української мови та історії нашої країни. Усі установи, під час обслуговування громадян України, повинні користуватися лише державною мовою, а іноземців – найбільш вживаними у світі мовами. ЗМІ, які мають українську реєстрацію, варто розробити україномовну версію сайту, навіть якщо вони для представників національних меншин. Виступи усіх україномовних спікерів повинні або титруватися, або дублюватися українською мовою», — написав Гай.


Що стосується усього іншого, додав волонтер, всіляких гетто чи мовної поліції, — це буде від лукавого. Тому, наголосив волонтер, варто прибрати руки від персоналій чи людей.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий