Курорт по-вінницьки. Топ-6 найкращих пляжів Вінниці

Курорт по-вінницьки. Топ-6 найкращих пляжів Вінниці

Ще цілий місяць літа у Вінниці очікується спекотна погода, яка коливатиметься у межах 29-32 градусів вище нуля. Якщо на море поїхати змоги немає (робота, брак часу, скрутне матеріальне становище), то завжди можна знайти якусь альтернативу. Вінницькі пляжі — не найгірший варіант для відпочинку, а місцями навіть кращий. Хоча б тому, що не потрібно виїжджати за межі свого міста, переналаштовувати організм на морський клімат, а можна залишитись відносно недалеко від дому, у своїй атмосфері.




Отож, вашій увазі топ-6 найзатишніших міських пляжів.


1. «Хімік»



Зручно добиратися і приємно відпочивати, оскільки є навіси від сонця, місце для риболовлі, торгові точки та кафетерії. Територія пляжу устелена травою, проте при самому березі є пісочна частина.

Адреса розташування: вул. Рєпіна, 15 (Замостя)

2. «Пляж на Гонти» 

Територія відпочинку у мікрорайоні вулиці Київська. Тут є розчищена зона для купання (берег піщаний) та місце для засмагання. Оснащений туалетом, літнім душем, ігровим майданчиком, лавочками. Пляж Гонти вважається одним з найгарніших у Вінниці. Територія контролюється рятувальниками.

Адреса розташування: вул. Гонти, 1 (мікрорайон Київської)

3. «Центральний»

Затишний та найпопулярніший пляж серед молоді у центрі міста. Щоденно чергують рятувальники, які наглядають за безпекою на воді. Вони мають весь необхідний інвентар, серед якого човни, біноклі, мегафони, рятувальні жилети та рятувальні канати. Доволі непогано розвинута пляжна інфраструктура.

Адреса розташування: вул. І.Богуна

4. Вишенське озеро

Саме там знаходиться мотузковий парк, який задовольнить спортивний інтерес дітей та дорослих. Якщо ви полюбляєте пасивний відпочинок, то на пляжі є можливість приготувати шашлик і організувати пікнік. Для дітей є атракціони.

Пляж знаходиться у мікрорайоні Вишенька, є кілька шляхів, якими можна добратись до місця призначення:

  • спуститись вниз по просп. Юності з вул. Келецької;
  • спуститись вниз вниз по вул. Космонавтів з вул. Келецької;
  • з електромережі по вул. Костя Василенка.

5. «Спартак»

Приваблює відпочиваючих, перш за все, своєю чистотою. На березі ви не побачите жодної пляшки, обгортки або навіть недопалка, хоча на території пляжу розташовано всього лише кілька урн. До речі, про територію, вона тут велика, тому якщо ви приїхали сюди великою компанією, у вас завжди буде багато місця для активних ігор. Однак цей пляж зовсім не підходить тим, для кого у відпочинку головне — комфорт. Адже тут відсутня будь-яка пляжна інфраструктура. Немає ні грибків, ні туалетів ні душових, але сюди все одно кожен день приходять десятки людей, переважно похилого віку.

320 тисяч гривень виділили з міського бюджету восени 2016, аби облаштувати обласну дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву з веслування (яка знаходиться на території «Спартака») і зону відпочинку парканом. Цього ж року планується проектування комплексу і невеликої готельної бази, переважно для спортсменів, на обіцяний бюджет  500 тисяч грн.

Адреса розташування: вул. Князів Коріатовичів, 123.

6. Пляж біля озера між вулицями Волошкова та Чумацька

Недавно завершений  капітальний ремонт місця відпочинку біля озера між вулицями Волошкова (колишня A.Івaнoвa) і Чумацька (колишня Блюхерa). Тут обладнаний пірс, укріплений берег і нова кладка. Також обладнано місце для купання дітей, встановлені лавочки, кабінки для переодягання, вимощені нові доріжки та встановлено освітлення. Поблизу встановлені дитячі ігрові та спортивні тренажери.

Адреса розташування: вул. Чумацька (район Олієжиркомбінату).

Набережну було облаштовано з ініціативи та за активної підтримки депутата Вінницької обласної Ради Дмитра Чаленка і депутата Вінницької міськради Алли Власюк при активній участі громади мікрорайону, а саме —  завдяки перемозі у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Таким чином нова ініціатива міської влади Вінниці — конкурс «Бюджет громадських ініціатив» — залучати до благоустрою міста активну громадськість шляхом спільних рішень та ідей, дала реальну можливість реалізовувати нові проекти мешканців міста (на реконструкцію набережної та пляжу було використано майже 1 млн.  грн. з бюджета міста Вінниці)

Сергій Моргунов відзначив, що реконструкція набережної є результатом діяльності місцевих жителів, а також активної позиції депутатів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий