Курс долара може перевищити 30 гривень вже в лютому: аналітик назвав умову

Курс долара може перевищити 30 гривень вже в лютому: аналітик назвав умову

У лютому 2022 року гривня може продовжити зниження при збереженні геополітичних ризиків. До кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 30,1 — 30,7 грн, євро — в діапазоні 32,8-33,5 грн.




Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.


За його даними, в січні серед валют країн колишнього СРСР гривня показала максимальне зниження до долара, на другому і третьому місці по зниженню йдуть російський і білоруський рубль.

«Основною причиною ослаблення гривні залишається напружена геополітична ситуація на кордоні з РФ», — сказав він.



Водночас він зазначив, що більш глибокому зниженню гривні завадив Нацбанк, який з 21 січня підвищив облікову ставку з 9% до 10% річних. Рішення регулятора пояснюється тим, що»реалізація значної кількості проінфляційних ризиків вимагає посилення монетарної політики НБУ для поліпшення інфляційних очікувань і забезпечення стійкого зниження інфляції до цільового показника в 5%».

У січні третій місяць поспіль гривня знизилася як до долара, так і до євро, причому зростання курсу долара було сильнішим.

Судячи з офіційних курсів, встановлених НБУ, долар за місяць виріс з 27,2782 до 28,7839 грн (+5,5%). Курс євро за цей же час виріс з 30,9226 до 32,0293 грн (+3,6%). Більш сильне зростання долара в порівнянні з європейською валютою пов’язане зі зниженням євро по відношенню до долара на світовому валютному ринку. Так, за місяць валютна пара EURUSD знизилася з 1,1340 до 1,1130 (-1,8%).

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий