Ланос – УСЕ! Українці залишаться без «народного автомобіля»

Ланос – УСЕ! Українці залишаться без «народного автомобіля»

Запорізький автомобільний завод вирішив зупинити виробництво популярної моделі Daewoo Lanos  і сконцентруватися на малих комерційних машинах.




Про це в інтерв’ю вітчизняним ЗМІ повідомив глава корпорації «УкрАВТО» Таріел Васадзе, передає «Стіна».


Основною причиною такого рішення він назвав неможливість конкурувати з європейскими та азіатськими автовиробниками. Правда, Васадзе мав на увазі не так якість, як відсутність рівних умов: податкових, митних та фінансових.

Також він поскаржився, що ситуацію підігріло й безконтрольне ввезення нерозмитнених машин,  через що попит на продукцію вітчизняного автопрому суттєво впав.



«Відбулося різке падіння реалізації нових автомобілів. У 2015 році було продано 46,5 тисяч машин. Очікувана кількість у 2017 році — 85 тис. нових автомобілів. Якщо порівняти з 2007 роком, то тоді обсяг ринку становив понад 670 тис. нових автомобілів. З них була половина — імпорт, половина — внутрішнє виробництво», — стверджує Васадзе.

Дивіться: Daewoo Lanos — народний автомобіль

Сьогодні підприємство майже припинило випуск автомобілів і максимально скоротило персонал. Нині там працюють до 1200 людей, які поєднують функції зварника, маляра і збирача. Коли завод працював на повну потужність (2007-2008 роки), кількість працюючих в групі ЗАЗ сягало до 20 тисяч осіб.

Нині завод виробляє машинокомплекти для Єгипту, а також запасні частини для всього модельного ряду «рідних» автомобілів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий