Лії Ахеджаковій загрожує довічне: як росіяни вирішили «розтерзати» актрису (відео)

Лії Ахеджаковій загрожує довічне: як росіяни вирішили «розтерзати» актрису (відео)

Легендарну актрису кіно і театру Лію Ахеджакову вирішили «розтерзати» в РФ. Донос на 84-річну зірку написав поплічник Кремля Віталій Бородін.




У новому сюжеті «Грошей» наголошується, що все це відбувається на тлі законодавчих правок в РФ, згідно з якими стаття про «держзраду» передбачає довічне ув’язнення. Актрисі загрожує термін, якщо справі проти неї дадуть хід.


Переслідування Ахеджакової почалося буквально з перших днів початку повномасштабної війни РФ проти України. Актриса сміливо заявила про свою позицію, вона виступила із засудженням путінської агресії. Вона не боялася висловитися проти війни і Кремля.

Легендарна актриса стала кісткою в горлі для кремлівської влади, адже в усіх своїх нечисленних інтерв’ю Ахеджакова завжди говорить про війну, яку розв’язала Росія. Артистка не приховує, що їй було дуже боляче дивитися на кадри палаючих будинків у Харкові та інших містах.



Спочатку висловлювання актриси почали критикувати пропагандисти, проте незабаром від неї почали відвертатися колеги і друзі, які бояться за власну шкуру. Ахеджакову позбавляли ролей, у неї ставало все менше роботи в театрі «Современник». В результаті її зовсім «прибрали»,

«Мене попередив директор, що мене більше в репертуарі не буде. На вимогу якихось розгніваних людей», — зізнавалася актриса в одному з інтерв’ю.

І поки путіністи Оскар Кучера, Микола Басков, Дмитро Дюжев та інші артисти, що підтримують агресію Кремля, продовжують вихваляти диктатора, 84-річну актрису позбавляють всього через правду. Росіянам було недостатньо відібрати у Ахеджакової роботу, вони вирішили піти далі.

Віталій Бородін, який влаштував «полювання на відьом» і пише скарги на Ахеджакову, вважається ветераном доносів в РФ. Він намагався «покарати» актора Данилу Козловського, співака Валерія Меладзе і співачку Діану Арбеніну. Росіянин не припиняє писати доноси на артистів, які говорять правду.

Приводом для звинувачень у бік Ахеджакової, як вважає Бородін, є дописи в Instagram, які нібито робила актриса. Однак сама зірка кілька разів говорила, що вона не займається веденням соціальних мереж, хоча російське «правосуддя» навряд чи буде слухати адекватні доводи і вірити фактам.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий