Лукашенко заявив, що «без роздумувань» дозволить Росії ввести війська на територію Білорусі

Лукашенко заявив, що «без роздумувань» дозволить Росії ввести війська на територію Білорусі

Збройні сили РФ можуть бути негайно розміщені у Білорусі за потреби, каже Лукашенко.




Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Білорусь можуть бути введені Збройні сили Російської Федерації. Зараз за його словами, в цьому немає потреби, але зробити це можуть «без жодних роздумувань».


Про це він сказав 30 липня, передає «БелТА».

За його словами, якщо потрібно буде для безпеки Союзної держави (Білорусі і Росії), усі Збройні сили будуть розміщені у Білорусі негайно.



«Зараз в цьому немає жодної необхідності, у нас досить міцні, згуртовані, компактні Збройні Сили. За винятком «територіалів», ми можемо в потрібний момент в короткий проміжок часу 500 тисяч чоловік поставити під рушницю, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди будуть введені всі Збройні Сили Російської Федерації. Такого ніколи не буде. Але якщо потрібно, ми роздумувати не будемо», — заявив Лукашенко.

Водночас він нагадав криваві події серпня 2020 року, коли після сфальсифікованих результатів виборів президента Білорусі, почалися масові протести і розгони протестувальників. За словами Лукашенка, з цим лихом Білорусь «впоралася сама», без введення російських військ.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий