Ляшко розповів українцям, коли планується загальний карантин

Ляшко розповів українцям, коли планується загальний карантин

Україна може увійти в «жовту» зону карантину вже наступного тижня. Це рішення прийматиме комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.




Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі ТСН.


За його словами, в деяких регіонах країни на сьогодні є перевищення за певними індикаторами, які дозволяють зібрати комісію і оголосити «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Міністр зазначив, що рівень епідемічної небезпеки зможе змінитися відповідно до динаміки збільшення випадків коронавірусу.



«Після цього ми говоримо про те, що будуть далі відслідковуватися індикатори і області, які можуть потрапити в «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки, знову ж таки будуть визначатися за загальнонаціональними індикаторами і комісія національного рівня рекомендуватиме відносити той чи інший регіон до «червоного» рівня епідемічної небезпеки», — сказав Ляшко.

Коли карантин посилять

За даними РБК-Україна, найближчими днями очікується засідання Держкомісії з питань ТЕБ і НС, рішенням якої вводиться «жовта» зона. Як повідомило джерело видання, поки мова йде лише про перехід в «жовту» зону, оскільки підстав для «помаранчевих» або «червоних» зон на рівні регіонів немає.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий