«Люди ходять зі зброєю»: Кучма жорстко відреагував на скандальне рішення «Слуги народу»

«Люди ходять зі зброєю»: Кучма жорстко відреагував на скандальне рішення «Слуги народу»

У п’ятницю, 13 вересня глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що нова українська влада пропонує провести місцеві вибори на підконтрольних Росії територіях Донбасу.




Представник України в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма прокогментував таку заяву. Кучма заявив, що вибори на окупованих територіях не можна проводити до виведення звідти незаконних збройних формувань.


Про це екс-президент України сказав у кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES),  зазначивши, що «весь час йдуть розмови про те, щоб провести вибори на Донбасі».

«Але які вибори, коли люди ходять зі зброєю? Вибори можна проводити, коли війська пішли геть з України, важка техніка пішла, коли українська влада з’явилася, коли можуть приїхати туди журналісти »  — цитує Кучму Інтерфакс-Україна.



Кучма також висловив думку, що компроміси можна шукати, але не за рахунок українських інтересів.

» А сьогодні так швидко всі хочуть цю проблему вирішити. Так, як я розумію, (президент Франції Емманюель) Макрон сьогодні … Але дійсно ми не бачимо, щоб це було в інтересах України, за великим рахунком. Хоча дипломатія повинна працювати, як сьогодні сказав президент», — заявив він.

На думку Кучми, на зустрічі лідерів держав нормандського формату спочатку потрібно почути і зрозуміти позиції всіх сторін, тому що після останньої зустрічі в жовтні 2016 року пройшло багато часу.

Зазначимо, що терористи з 2014 року провели на окупованому Донбасі кілька фейковий «місцевих виборів», які світова спільнота не визнала.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий