Мама «бідного» нардепа володіє нерухомістю на мільйони гривень: розслідування

Мама «бідного» нардепа володіє нерухомістю на мільйони гривень: розслідування

Народний депутат від БПП Руслан Сольвар не вказав у декларації ані житла, ані автомобілів, заявивши, що мешкає у найманій квартирі. Натомість на матір та родичів депутата записана нерухомість у центрі Києва на десятки мільйонів гривень.




Щороку народний депутат Руслан Сольвар здає практично пусту декларацію. В ній він не має ні житла, ані автівки, а живе Сольвар на депутатську зарплатню, повідомляє Вihus.info.


В декларації за 2011 рік увесь його дохід склав 24 тисячі гривень. У 2012 році нардеп із незазначених джерел отримав 3 мільйони гривень, які одразу витратив. У 2013 році весь дохід Сольвара – депутатська зарплатня і матеріальна допомога, загалом 235 тисяч гривень. У 2014 році нардеп отримав 163 тисячі гривень зарплатні. Минулого, 2015 року, Сольвар задекларував лише 77 тисячі гривень зарплатні.

В електронній декларації народний депутат згадав, що з 2012 року винаймає квартиру у 63 квадратні метри у Фастові. Керівник ОСББ підтвердив, що нардеп справді приписаний у його будинку. Водночас за словами сусідів Сольвар там не проживає, а справжня власниця квартири – Світлана Морковниченко – є співробітницею нардепа.



Водночас 82-річна мати Сольвара – Марія, у минулому вчителька, – володіє нерухомістю загальною вартістю щонайменше 36 мільйонів гривень. Зокрема, вона володіє квартирами бізнес-класу у Києві, будинками в закритому котеджному містечку біля Києва та декількома офісними приміщенням.

Окрім того, в деклараціях Руслана Сольвара за усі роки не зазначено автівки ні у власності, ні в користуванні. Разом з тим, Сольвар приїхав на одну із зустрічей із журналістами на мікроавтобусі Chevrolet Express, нова така автівка коштує понад 100 тисяч доларів.

Порожня декларація нардепа особливо загадково виглядає на тлі його бізнес-минулого.

До політичної кар’єри він тривалий час займався бізнесом. Зокрема, у 1997 заснував ПП «Укрторгконтракт-С», у 1999 році створив ТОВ «Укрзернотранс», у 2001 виступив одним із співзасновників ТОВ «Укрзернотранс-К» (торгівля і перевезення), у 2004 вийшов зі складу власників, однак лишався комерційним директором фірми.

Також із Сольваром пов’язують ще низку фірм, наприклад ТОВ «Метрудтранс», котра займається перевезенням деревини й цього року, за даними журналістів, отримала від державних лісгоспів близько 117 мільйонів гривень за такі послуги.

Окрім того, пов’язане з оточенням Сольвара ТОВ «Екскомсервіс» цьогоріч виграло два тендери ПАТ «Центренерго» на транспортно-експедиційне обслуговування імпортного вугілля із ПАР в портах.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий