Масляна 2018 — коли і як святкують

Масляна 2018 — коли і як святкують

Масляна – це дуже добре і улюблене всіма свято. Зазвичай воно знаменує закінчення зими і початок теплої весни. Але ось дата Масляної в кожному році змінюється, тому ми вирішили розповісти вам, коли це свято в 2018 році, і нагадати традиції Масляної.




Масляна 2018: дата свята


Як ми вже сказали, дата свята Масляна завжди непостійна. Щорічно, таке свято відзначається в різні дні. І в 2018 році Масляна триватиме з 12 по 18 лютого. До речі, якщо вам цікаво, то число свята завжди відраховують від Великодня. А якщо конкретніше, то Масляна завжди відзначається за 56 днів до Великодня.

Масляна 2018: стародавні традиції



Таке свято, як Масляна було відоме на території нашої країни ще до Хрещення Русі. І триває воно цілий тиждень не просто так. У народі вважається, що за цей час повинна прокинутися вся природа і тварини після зимової сплячки. Раніше, Масляна була приурочена до дня літнього сонцестояння, але після того, як втрутилася церква, Масляну почали відзначати, прив’язавши дату свята до Великодня. Але найголовніше, що традиції Масниці настільки цінувалися, що залишилися до цих пір.

Масляна 2018: що приготувати

Потрібно зазначити, що після зимових свят, час пройде досить швидко. Тому потрібно заздалегідь готуватися до Масниці. Особливо у народі це свято є одним з найочікуваніших. Адже раніше, в цей день проводилися грандіозні святкування: танці, танці, пісні, хороводи та багато іншого.

Ну і звичайно, питань про те, що готувати на Масляну, досить багато. Звичайно, всі ми знаємо, що в цей день потрібно робити млинці і оладки. Але і крім цього, прийнято накривати на стіл сир і пироги, булочки та пампушки. До речі, цікаво, що млинці на Масляну потрібно готувати, тому, що вони вважаються символом сонця. А от додавати до них можна все, що завгодно: масло, мед, сметана, варення, сир, овочі.

znaj.ua

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий