Медведєв пригрозив Яндексу, бо штучний інтелект не захотів відповідатu про нібито нaцuзм в Укpaїнi

Медведєв пригрозив Яндексу, бо штучний інтелект не захотів відповідатu про нібито нaцuзм в Укpaїнi

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив російській інтернет-компанії «Яндекс» через те, що її голосовий помічник Alisa не зміг надати відповіді, які узгоджуються з поточною російською державною пропагандою.




Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).


Вчора Медведєв розкритикував голосовий помічник Alisa від Яндекс, тому що він не зміг відповісти на запитання про закон США, який схвалює конфіскацію російських закордонних активів, та про пам’ятники нібито симпатикам нацизму, які нібито встановлюють в Україні.

Медведєв заявив, що штучний інтелект Яндекса є «боягузом», і припустив, що Яндекс може бути стурбований можливою образою своїх західних клієнтів.



За словами російського чиновника, небажання Яндекса давати відповіді на ці запитання сильно підриває довіру до його продуктів і може стати підставою для російського уряду визнати послуги Яндекса «неповноцінними» і навіть ідентифікувати менеджерів компанії як «іноземних агентів».

Російські ЗМІ пишуть, що чиновники в РФ раніше подавали скарги на подібні великі мовні моделі через те, що вони не дають достатньо патріотичних відповідей.

ISW прогнозує, що російська влада, ймовірно, продовжуватиме боротися з великими мовними моделями, оскільки Кремль прагне зміцнити свій контроль над російським інформаційним простором.

«Одна з найтупіших речей»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий